Hydraclear bij lenzen: hoe werkt deze nieuwe technologie?

Lenzen zijn er in veel soorten en maten. Er zijn harde en zachte lenzen, multifocale lenzen, torische en silicone hydrogel contactlenzen. Nu is er een nieuwe technologie op de markt: hydraclear.

Hydraclear bij lenzen: hoe werkt deze nieuwe technologie?

In deze blog vertellen we wat de hydraclear technologie precies inhoudt, wat de voordelen zijn en in welke soorten lenzen u de technologie allemaal kunt vinden. Kortom, alles wat u over hydraclear contactlenzen moet weten.

Hydraclear technologie

Hydraclear lenzen zijn een speciale soort silicone hydrogel lenzen. Het grootste verschil is dat contactlenzen met de hydraclear technologie een stuk beter ademen en bijna alle zuurstof doorlaten.

vrouw met bruine ogen

Met hydraclear lenzen heeft u het gevoel dat u helemaal geen contactlenzen in heeft.

Daarnaast houden hydraclear lenzen effectief traanvocht vast. Dit zorgt ervoor dat het lensoppervlak de hele dag ultra glad blijft. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat uw lenzen de hele dag comfortabel in uw ogen liggen en fris aanvoelen.

De voordelen van Hydraclear

Deze technologie heeft enkele voordelen ten opzichte van reguliere contactlenzen. Zo zorgen hydraclear lenzen voor een verhoogd draagcomfort gedurende de dag en blijven uw ogen goed beschermd. Hoe de technologie voor deze voordelen zorgt en hoe u hiervan kunt profiteren, leggen we hieronder uit:

Uw oogleden glijden gemakkelijker over de lenzen

Eerder benoemden we al het feit dat hydraclear lenzen een ultra glad oppervlak hebben. Dit komt doordat de lenzen het natuurlijke traanvocht van uw ogen vasthouden. Hierdoor blijven de lenzen altijd vochtig en worden ze nooit stroef. Dit zorgt ervoor dat uw oogleden met gemak over uw lenzen glijden, wat voor een optimaal draagcomfort zorgt.

Minder irritatie

Dat uw oogleden gemakkelijk over de lenzen glijden zorgt dus voor een beter draagcomfort. Daarnaast hebben hydraclear lenzen nog meer eigenschappen waardoor u minder irritatie ervaart. Zo laten de lenzen genoeg zuurstof door, waardoor uw hoornvlies gezond blijft. Dit zorgt voor minder jeuk en irritatie in de ogen en voorkomt ook rode ogen als gevolg van irritatie of droogte.

TIP: Ook hooikoorts kan een oorzaak zijn van geïrriteerde ogen. Lees ons blog Hooikoorts: Welke oogdruppels voor harde / zachte lenzen? voor alle tips
blauwe hemel met wolken en zon

UV-bescherming

Tenslotte beschermen hydraclear contactlenzen uw ogen tegen UV-straling. Zodra uw lenzen in contact komen met zonlicht treed de benzotriazole, een beschermend stofje in de lenzen, in werking. Deze stof absorbeert 85% van alle UVA-stralen en tot wel 98% van de UVB-stralen. Met hydraclear lenzen zijn uw ogen dus altijd beschermd, ook in zonnig weer. De lenzen zijn echter geen vervanging voor een UV-absorberende zonnebril.

TIP: Uw ogen net net zo gevoelig voor de zon als uw huis, UV-bescherming is dus belangrijk.

Soorten hydraclear lenzen

Als u ook wilt profiteren van de voordelen die de hydraclear technologie met zich meebrengt, vraagt u zich misschien af of deze technologie ook toepasbaar is op uw soort lenzen. De kans is groot dat het antwoord ja is, hydraclear lenzen zijn er namelijk in veel verschillende soorten.

Zo zijn er hydraclear lenzen voor mensen die dag-, meerdaagse-, of maandlenzen dragen. Zelfs als u een bijzondere afwijking heeft, kunt u soms gebruik maken van contactlenzen met hydraclear technologie.

Er zijn bijvoorbeeld ook hydraclear lenzen op de markt die geschikt zijn voor mensen met astigmatisme. Er zijn zelfs multifocale hydraclear contactlenzen te vinden. De kans is dus groot dat ook u van deze nieuwe technologie kunt profiteren.

Hydraclear lenzen kopen

Wilt u hydraclear lenzen proberen? Kijk dan eens in de webshop van 123lens.nl. Hier vindt u een ruime selectie aan hydraclear lenzen van het merk ACUVUE. Er zijn daglenzen, meerdaagse lenzen en maandlenzen. U kunt hier zelfs terecht als u astigmatisme heeft of multifocale contactlenzen nodig heeft.

Verder vindt u in de webshop van 123lens.nl verschillende benodigdheden voor lensdragers. Denk bijvoorbeeld aan lenzenvloeistof, oogdruppels en lenshouders. U kunt dus alles bestellen wat u nodig heeft vanuit het comfort van uw eigen huis.

Reacties

6 reacties
  • Christine Van Rumst schreef:

    Ik heb multifocale lenzen van Bausch en Laumb en heb heel droge ogen. Ik draag maandlenzen. Kan ik een proefpakket bestellen van deze hydraclear lenzen?

    • Mitchell Kolster 123 Lens schreef:

      Beste Christine,
      Wij hebben een losse set beschikbaar op de website, maar wij adviseren om een wisseling van merk bij multifocale contactlenzen altijd in samenspraak met een contactlens specialist te doen.
      Bij verschillende merken multifocale contactlenzen is vrijwel altijd sprake van een andere techniek waarop de multifocale werking is gebaseerd, waardoor sterkte en additie meestal anders zijn.

    • Anita Scheer schreef:

      Is deze lens de oplossing als je vaatingroei hebt door het dragen van lenzen. Nu wordt er gezegd dat door de vaatingtoei je geen lenzen meer kan dragen!

    • Mitchell Kolster 123 Lens schreef:

      Hallo Anita,
      Helaas is deze contactlens niet het antwoord op vascularisatie (=vaat ingroei). De schade is dan al gedaan in het verleden met een lens die te weinig zuurstof heeft doorgelaten. Wel is het zo dat deze contactlens ervoor zorgt dat iemand minder snel last krijgt van vascularisatie. Het proces van haarvaat ingroei is onomkeerbaar.

  • Angelina schreef:

    ZIjn deze mogelijk te dragen als je je ogen hebt laten laseren?

    • Mitchell Kolster 123 Lens schreef:

      Bij laseren wordt er littekenweefsel gevormd. Wij kunnen voor u niet bepalen of dit een belemmering vormt bij het dragen van contactlenzen. In een dergelijk geval moet u dus in overleg met uw specialist bepalen of deze lens voor u geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *