Bescherm uw ogen goed tijdens oud en nieuw

Wanneer de kerst is afgelopen komt het jaar alweer voor u het weet tot zijn einde. In aanloop naar de jaarwisseling is het dan volop genieten van alle tradities die daarbij horen. Oliebollen eten, bubbels drinken en vuurwerk inslaan. Helaas kost oud en nieuw ook elk jaar weer bij sommige mensen hun ogen.

Bescherm uw ogen goed tijdens oud en nieuw

Goede oogbescherming is dan ook essentieel voor een veilig uiteinde.

Daarom geven we u in deze blog enkele belangrijke inzichten en tips waarmee u op een veilige manier van het vuurwerk kunt genieten. Zorg dat u uw eigen ogen en die van uw dierbaren goed beschermt, dan gaat u met een gezond zicht het nieuwe jaar in.

De gevaren van vuurwerk voor uw ogen

Het afsteken van consumentenvuurwerk ligt al enkele jaren onder vuur. Een van de belangrijkste tegenargumenten is het lichamelijk letsel dat vuurwerk elk jaar weer toebrengt. Nu zeggen we niet dat consumentenvuurwerk moet worden afgeschaft, maar we kunnen er niet omheen dat vuurwerk gevaarlijk is.

Foto Van Vuurwerk

Vuurwerk is prachtig, maar het richt elk jaar ook veel oogletsel aan

Tijdens de jaarwisseling 2018-2019 belanden er 393 mensen op de spoedeisende hulp, aldus het jaarlijkse rapport van Veiligheid.nl. Bijna een kwart van de slachtoffers kwamen binnen met oogletsel. Veel van deze slachtoffers staken zelf geen vuurwerk af, maar waren slechts omstanders. Deze mensen ervaarden heftige irritatie, gedeeltelijk of zelfs compleet gezichtsverlies. Een goede bescherming is dan ook noodzakelijk voor een veilige jaarwisseling.

Denk ook aan uw kinderen

Als u denkt dat het oogletsel tijdens oud en nieuw beperkt blijft tot volwassenen, dan heeft u het mis. Ook in de leeftijdscategorie tot en met 19 jaar is het elk jaar weer raak. Onder deze jonge groep bestaat elk jaar zo’n 20% van de verwondingen uit oogletsel. Gelukkig zijn er elk jaar weer landelijke campagnes om kinderen te wijzen op de gevaren van vuurwerk. Toch doet u er goed aan om ook de ogen van uw kinderen actief te beschermen.

Zo beschermt u uw ogen tijdens oud en nieuw

Bescherming van uw ogen zou heel simpel kunnen zijn: blijf gewoon binnen en geniet vanuit het raam van het vuurwerk. Het is echter veel gezelliger om rond klokslag middernacht de straat op te gaan, vrienden, familie en buren gelukkig nieuwjaar te wensen en natuurlijk wat vuurwerk af te steken. Dat u niet binnen blijft zitten, is dan ook niet zo gek.

Gaat u ook naar buiten? Maak dan altijd gebruik van een veiligheidsbril. Zet deze al op voordat u buiten staat, zodra u uw deur open doet stelt u uw ogen immers kwetsbaar op. Er zijn speciale veiligheidsbrillen voor het afsteken van vuurwerk, deze zijn vaak verkrijgbaar bij vuurwerkverkooppunten. Er zijn echter ook genoeg aanbieders op het internet te vinden, zo kunt u in de webshop van 123 Lens terecht voor gecertificeerde vuurwerkbrillen.

De FireGoogs oogbeschermer voldoet aan de eisen van de Europese Richtlijn voor Persoonlijke Beschermings-middelen nummer 89/686/EEG en is vervaardigd in overeenstemming met de eisen van de Europese Technische Prestatienorm EN166 norm. Met deze oogbescherming kunt u dus veilig van de jaarwisseling genieten zonder schade aan uw ogen te vrezen. Bijkomend voordeel: ze zijn in verschillende hippe kleuren te krijgen. U ziet er dus nog goed uit ook!

TIP: Koop een veiligheidsbril die voldoet aan de Europese richtlijnen.

Verruil uw bril voor lenzen

Als u een bril draagt, denkt u wellicht dat u geen veiligheidsbril nodig heeft. Dit is echter allerminst waar. Brillen op scherpte kunnen van alles garanderen, van krasvrije glazen tot een scherp zicht, maar ze kunnen geen veiligheid garanderen bij het gebruik van vuurwerk.

Kijken door een bril naar een straat met vertekend beeld

Een normale bril is geen veiligheidsbril! Verruil deze tijdens oud en nieuw voor lenzen.

Kunt u zonder uw bril niet scherp genoeg zien? Verruil uw bril dan voor contactlenzen. Met een paar daglenzen in kunt u uw normale bril vervangen door een veiligheidsbril. Zo geniet u van een scherp zicht en goed beschermde ogen tegelijkertijd! Heeft u nog nooit lenzen gedragen? Ga dan eerst tijdig naar een oogspecialist, hij kan u advies op maat geven voor welke lenzen het beste zijn voor uw ogen.

Contactlenzen kopen bij 123 Lens

Heeft u nog geen contactlenzen in huis, maar wilt u deze wel dragen tijdens de komende jaarwisseling? Kijk dan snel in de webshop van 123 Lens. Daar vindt u een groot aanbod lenzen en toebehoren. Bestelt u voor 15:00, dan versturen wij uw pakketje vandaag nog! Zo doen wij ons uiterste best om u te helpen veilig de jaarwisseling door te komen. Uiteraard kunt u ook in het nieuwe jaar weer bij 123 Lens terecht voor goede contactlenzen tegen een eerlijke prijs.

Namens iedereen van 123 Lens: een gelukkig en veilig oud en nieuw toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *