Het gebruik van contactlenzen tijdens wintersport

Wanneer de temperatuur begint te dalen verschuilen sommige mensen zich binnenshuis. Voor de liefhebbers van wintersport kondigt het dalende kwik echter de mooiste tijd van het jaar aan: het wintersportseizoen. Ook tijdens het skiën en snowboarden is het uiterst belangrijk dat u goed zicht heeft. Contactlenzen bieden dan de perfecte oplossing.

Het gebruik van contactlenzen tijdens wintersport

In deze blog bespreken we alles wat u moet weten als u op skivakantie gaat met uw contactlenzen. Waarom zijn contactlenzen zo handig? Welke lenzen zijn hier het meest geschikt voor? Wat als u met het vliegtuig op vakantie gaat? Deze blog beantwoordt al deze vragen.

Waarom contactlenzen op wintersport?

Wintersporten gaat niet zonder de juiste uitrusting. U heeft een goed pak, goede ski’s, een goede helm en een degelijke skibril nodig. Deze bril beschermt uw ogen niet alleen tegen opvliegend sneeuw, maar vooral tegen UV-straling. Als u wel eens op de piste heeft gestaan weet u dat de zon daar enorm fel kan zijn, zeker wanneer deze weerkaatst op de witte sneeuw. Een goede bril is dus noodzakelijk als u veilig en met plezier wilt wintersporten.

skipiste

Boven de 2000 meter kan de zon enorm fel zijn, bescherm uw ogen daarom goed!

De noodzaak voor een goede bril zorgt er echter wel voor dat u geen normale bril op kunt doen als u deze nodig heeft. Bij sommige producenten kunt u skibrillen op sterkte krijgen, maar hier komen vaak enorm hoge kosten bij kijken. Daarom doet u er verstandig aan om tijdens de wintersport gebruik te maken van contactlenzen. Deze kunt u gerust onder uw skibril indoen, zodat u ook op de piste van een scherp zicht geniet. Dat is wel zo veilig.

De beste lenzen voor de wintersport

Lenzen zijn dus de beste manier om scherp zicht te krijgen tijdens het wintersporten. Dan is het natuurlijk de vraag welke contactlenzen het beste zijn voor op de skivakantie. De ene lens is de andere niet en er zijn wel degelijk lenzen die beter geschikt zijn voor wintersporters dan andere. Op de piste is er vaak ijle lucht; de koude lucht droogt uw ogen snel uit en door het felle licht raken uw ogen sneller vermoeid dan normaal.

Daarom is het aan te raden om tijdens het wintersporten gebruik te maken van silicone hydrogel lenzen. Deze lenzen kenmerken zich door een uitzonderlijk hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Hierdoor blijven uw ogen heerlijk fris en gezond, ook in de zware omstandigheden boven de 2000 meter. Voordat u besluit om silicone hydrogel lenzen in te doen is het echter wel aan te raden om uw oogspecialist te raadplegen. Hij of zij kan u een advies op maat geven en kijken of silicone hydrogel lenzen ook voor u de beste optie zijn.

TIP: Maak tijdens de winstersport gebruik van silicone hydrogel lenzen.
skier

Met daglenzen stapt u elke dag met frisse contactlenzen op de piste

Daarnaast doet u er goed aan om gebruik te maken van daglenzen, zeker wanneer u normaal geen lenzen draagt. Met daglenzen weet u zeker dat u elke dag een fris paar contactlenzen in kunt doen, dat is extra prettig voor uw ogen. Onze tip: neem een paar extra setjes daglenzen mee, als u tekort komt kan het lastig zijn om op uw bestemming de juiste lenzen te kopen.

Op skivakantie met contactlenzen

Nu u weet waarom lenzen zo handig zijn tijdens het wintersporten, kunt u met een gerust hart van de piste afdalen. U moet daar echter wel eerst komen. De beste manier om uw contactlenzen mee te nemen is met behulp van een flight-pack. Hiermee heeft u alle vloeistoffen en benodigdheden voor uw daglenzen in één handig pakketje wat in uw handbagage mee mag. Zo weet u zeker dat u uw daglenzen gemakkelijk mee op skivakantie kunt nemen.

TIP: Neem tijdens het skiën een flightpack mee. Handig en compact!

Koop uw contactlenzen bij 123 Lens

Gaat u binnenkort op wintersport? Zorg dan dat u op tijd uw contactlenzen in huis haalt. In de webshop van 123 Lens vindt u een groot aantal soorten contactlenzen, waaronder ook silicone hydrogel daglenzen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor flight-packs waarmee u uw daglenzen eenvoudig en veilig mee kunt nemen op skivakantie. Zo gaat u veilig, comfortabel en met een scherp zicht van de piste af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *