Deze website behoefte het gebruik van javascript. U dient u javascript in te schakelen.

PostNL

Hoe bezorgt PostNL uw pakket?

Bezorgservice
Wanneer ze een pakket niet bij u kunnen afleveren op dinsdag tot en met zaterdag, bieden ze het standaard aan bij uw buren. Als ze het pakket ook niet bij uw buren kunnen afleveren, bieden ze het aan bij een PostNL afhaalpunt, alwaar het één week blijft liggen. Daarna wordt het retour gezonden naar 123 Lens.

Pakket afhalen
Als u en de buren niet thuis zijn, vindt u een bericht in uw brievenbus. Daarop staat waar u de zending kunt afhalen. Hiervoor heeft u één week de tijd, daarna gaat de zending retour naar ons. Het adres van het betreffende afhaalkantoor vindt u onderaan op de voorkant van het bericht van ontvangst. De postzending kunt u de eerstvolgende werkdag afhalen. Postzendingen die op een vrijdag tevergeefs aangeboden zijn, kunt u de daaropvolgende maandag afhalen.

Avondbezorging
Wilt u de bestelling in de avond ontvangen. Dat kan door te kiezen voor de service avondbezorging. U kunt dan je pakket ’s avonds in ontvangst nemen. Van maandag tot en met vrijdag, vijf dagen in de week, bezorgen wij pakketten via PostNL op bijna alle adressen in Nederland. Kies op de laatste pagina van de winkelwagen deze optie en wij bezorgen het pakket met PostNL tussen 17:30 uur en 22.00 uur bij u thuis.

Bezorging aangetekende pakketten
Aangetekende pakketten biedt Postnl slechts één keer aan. Bent u op dat moment niet thuis, dan vindt u een bericht in de brievenbus. Daarop staat waar u de zending kunt afhalen. Hiervoor heeft u één week de tijd, daarna gaat de zending retour naar 123 Lens.

Geen bezorging bij de buren?
Wilt u geen bezorging bij de buren, dan kunt u vragen om 'alleen huisadres' op het pakket te vermelden. U kunt dit aanvragen middels een mail naar 123 Lens. 123 Lens zal dan in uw klantenkaart uw wens vermelden en zendingen die met aanvullende diensten worden verzonden alleen laten aanbieden op het huisadres.
In dat geval bieden ze het pakket alleen bij u aan. Pakketten onder rembours, of met verhoogde aansprakelijkheid worden sowieso niet bij de buren bezorgd. Deze pakketten worden bij niet thuis direct naar een PostNL afhaallocatie gebracht, alwaar het één week blijft liggen, daarna gaat de bestelling retour naar 123 Lens.

Pakket door iemand anders laten afhalen
Als u zelf niet in staat bent uw pakket af te halen, kan iemand anders dit voor u doen. U moet de ander dan machtigen voor het in ontvangst nemen van de voor u bestemde zending. Hiervoor kunt u de achterzijde van het ontvangstbericht van de postzending invullen. Legitimatiezendingen en gerechtelijke brieven kunt u niet door een ander laten afhalen. Deze zendingen dient u persoonlijk af te halen.

Legitimatiebewijs
Bij het afhalen van postzendingen en het uitbetalen van betalingsstukken is een door PostNL toegelaten legitimatiebewijs vereist. Kijkt u hiervoor op de achterzijde van het bericht van ontvangst.

Track & Trace
Via de track & Trace link kunt u uw pakket volgen.

Tracktrace PostNL

Ogenblik geduld aub, bezig met laden pagina