(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Gaat u binnenkort op vakantie? Dan zijn de voorbereidingen waarschijnlijk al begonnen. Vluchten boeken, een leuke accommodatie zoeken, spullen inpakken: het hoort allemaal bij de voorpret. Wanneer u contactlenzen draagt heeft u nog iets om over na te denken: hoe gaat u deze inclusief vloeistof meenemen?

Of u nu een lange vliegreis gaat maken of slechts een weekendje weggaat, u heeft uw lenzen en vloeistoffen simpelweg nodig. De meest praktische manier om lensvloeistoffen mee te nemen is in een flight-pack. Wat een flight-pack precies is en wat de voordelen zijn leest u in deze blog.

Wat zijn flight-packs? 

Laten we bij het begin beginnen: wat is een flight-pack eigenlijk? Een flight-pack is een pakket bestaande uit twee flacons met lenzenvloeistof, twee lenzenhouders en een doorzichtige zak waar alles in kan. Het kleine formaat en het feit dat deze pakketten in uw handbagage mee mogen, maken ze perfect voor wanneer u op reis gaat.  

Uw vertrouwde vloeistoffen

Ook wanneer u op reis gaat, wilt u gebruik kunnen maken van uw eigen, vertrouwde lenzenvloeistof. Met een flight-pack is dit mogelijk. Bijna alle lensvloeistoffen in ons assortiment worden ook geleverd in een flight-pack. Hierdoor kunt u bijna altijd uw favoriete vloeistof gebruiken, of in ieder geval een met dezelfde eigenschappen. Misschien is het zo dat uw ogen niet goed reageren op een andere vloeistof, of misschien geeft u simpelweg de voorkeur aan uw huidige vloeistof. Met een flight-pack hoeft u hier dus niet van af te wijken. 

Een flight-pack in het vliegtuig 

De naam flight-pack verraadt al waar ze voor ontworpen zijn: voor gebruik in het vliegtuig. Alle flight-packs voldoen aan de eisen die de douane stelt aan het vervoer van vloeistoffen in uw handbagage. De twee flacons (één voor de heenreis en één voor de terugreis) hebben beide een inhoud van 100 ml en zijn verpakt in een doorzichtige plastic zak van 1 liter. Dit maakt het pakket volkomen conform de richtlijnen. 

Man op vliegtuig
Op grote hoogte kunnen uw ogen snel droog aanvoelen

Uw lenzenvloeistof in uw handbagage hebben kan uw reis een stuk comfortabeler maken. Op grote hoogte kunnen uw ogen namelijk droog aanvoelen, wat zeker in combinatie met de hoge luchtdruk het draagcomfort van uw lenzen aanzienlijk verlaagd. Met een flight-pack kunt u uw lenzen veilig en zorgeloos uitdoen en bewaren tijdens de vlucht. Wanneer u eenmaal geland bent, kunt u uw lenzen weer in doen en kan de vakantie beginnen.  

Een flight-pack op reis

Een flight-pack is dus enorm handig tijdens uw vlucht, maar daar blijft het niet bij. Ook wanneer u bent aangekomen op uw bestemming kan een flight-pack van pas komen. Bent u bijvoorbeeld in een warm land? Dan is het belangrijk dat uw lenzenvloeistof koel blijft. Een reisflacon van 100 ml is in dat geval makkelijk op te bergen in een minibar of -koelkast dan een grote fles. 

vrouw op de camping
Ook wanneer u een weekendje gaat kamperen komt een flight-pack van pas

Zelfs wanneer u niet op vliegvakantie gaat kan een flight-pack van pas komen. Hoe makkelijk is het wel niet om alle benodigdheden voor uw lenzen in één pakket te hebben wanneer u een weekendje weg gaat? Een flight-pack maakt ook in die gevallen het inpakken een stuk makkelijker.

Flight-packs kopen bij 123Lens

Of u nu een weekendje gaat kamperen op de Veluwe of een lange vliegreis naar Thailand maakt: een flight-pack maakt uw reis aangenamer en gemakkelijker. Bijna alle vloeistoffen die worden aangeboden in de webshop van 123Lens zijn ook beschikbaar als flight-pack. Wanneer u tegelijkertijd lenzen en een flight-pack koopt, profiteert u ook nog eens van €5,00 korting op uw bestelling. Bestel uw flight-pack dus voordat u op vakantie gaat of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft.