(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Er is de laatste jaren steeds meer te doen om het milieu. Het zal u niet ontgaan zijn dat er steeds meer organisaties, initiatieven en ideeën gelanceerd worden ter bescherming van het milieu. De zeespiegel stijgt, de aarde warmt op en er belandt steeds meer plastic in de natuur. Het is dus van belang dat we allemaal meewerken aan een beter milieu.

Ook u kunt uw steentje bijdragen. Als het om duurzaamheid gaat, helpen alle kleine beetjes. Een van de manieren waarop u het milieu een handje kunt helpen is door te recyclen, dat wist u waarschijnlijk al. Maar wist u dat u ook uw contactlenzen kunt recyclen? In deze blog leggen we uit wat de impact van contactlenzen op het milieu is, en hoe u uw lenzen kunt recyclen.

Contactlenzen en het milieu

In Augustus 2018 vond er een grote studie plaats in Amerika naar de gevolgen van contactlenzen op het milieu. Rolf Halden, een van de onderzoekers aan de Arizona State University, vroeg zich af wat er met de lenzen gebeurde die hij dagelijks door zijn toilet spoelde. Hij besloot de impact van contactlenzen op het milieu te onderzoeken. Helaas zijn de resultaten van zijn onderzoek zijn niet rooskleurig te noemen.

Contactlenzen zijn namelijk gemaakt van acrylglas, siliconen en fluorpolymeren. Deze stofjes geven lenzen hun flexibele, zachte en zuurstof doorlatende eigenschappen. Deze zelfde materialen zijn echter ook schadelijk voor het milieu. Als lenzen in de natuur terecht komen, kunnen ze afbreken. Dat betekent dat deze stofjes loskomen en in het water en de grond terecht kunnen komen. In 2017 gebruikten we in Nederland alleen al zo’n 70 miljoen daglenzen met z’n allen, het grootste gedeelte van deze lenzen belandde in de prullenbak of in het riool. Dat maakt dus een aardige impact op het milieu.

Water

Als u uw contactlenzen niet correct weggooit, kunnen deze in de natuur belanden

Slecht voor het milieu of niet, sommige mensen hebben nu eenmaal contactlenzen nodig. Hoe graag u het milieu ook wilt beschermen, u schiet er niets mee op als u geen fatsoenlijk zicht heeft. Daarom wordt er steeds vaker naar oplossingen gezocht waardoor de schade van lenzen aan het milieu beperkt blijft. Ook u kunt – door goed met uw lenzen om te gaan – het milieu een handje helpen.

Lenzen recyclen

De makkelijkste manier om duurzaam om te gaan met uw contactlenzen, is door deze niet zomaar weg te gooien. Dat u uw lenzen niet direct in de natuur moet gooien wist u hopelijk al, maar ook als u uw contactlenzen in een normale prullenbak gooit kunnen ze schade toebrengen aan de natuur. U kunt uw lenzen beter deponeren in een afvalcontainer voor restafval. Er is echter een nog betere optie: uw lenzen recyclen.

Recyclens

Daarom is contactlenzen producent Bausch+Lomb het Biotrue ONEday recyclens programma gestart. Zij bieden gebruikers de optie om hun Biotrue daglenzen gratis te recyclen. Elke Nederlandse gebruiker kan zowel de lenzen, als de lensverpakking en folie opsturen naar een aangesloten opticien, waaronder 123 Lens. Hiermee zijn de Biotrue ONEday lenzen 100% recyclebaar geworden.

Werkwijze Terracylce

Uw Biotrue ONEday daglenzen recyclen is simpel en kosteloos

Als u gebruik maakt van de Biotrue ONEday daglenzen kunt u uw contactlenzen kosteloos naar ons opsturen. Bausch + Lomb zorgt er dan voor dat uw oude lenzen gerecycled worden tot nieuwe, mooie, duurzame producten, zoals tuinmeubels. U hoeft uw lenzen uiteraard niet elke dag of week op te sturen, u kunt ze gewoon opsparen en bijvoorbeeld elk half jaar opsturen naar ons of een andere aangesloten opticien. Zo kunt u dus kosteloos uw steentje bijdragen aan een beter milieu.

Biotrue daglenzen kopen bij 123lens.nl

Maakt u gebruik van daglenzen en wilt u kosteloos meewerken aan een beter milieu? Dan maakt u met de Biotrue ONEday daglenzen de beste keuze. Deze lenzen zijn geïnspireerd door de biologie van het menselijk oog, en met het Biotrue ONEday recyclens-programma worden uw lenzen helemaal gratis gerecycled.

In de webshop van 123lens.nl vindt u de reguliere Biotrue ONEday daglenzen, maar ook de Biotrue ONEday daglenzen voor astigmatisme en de multifocale Biotrue ONEday daglenzen. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.