(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Hoewel volwassenen vaak nadrukkelijk de keuze krijgen tussen een bril of contactlenzen, krijgen kinderen vaak vanzelfsprekend een bril. Toch is het voor kinderen ook mogelijk om contactlenzen te dragen. Speciale lenzen voor kinderen zijn er niet, maar kinderen kunnen wel degelijk profiteren van de voordelen die contactlenzen te bieden hebben.

Maar wat zijn de voordelen van lenzen ten opzichte van een bril? Wat voor lenzen zijn het beste voor kinderen? En vanaf welke leeftijd kunnen kinderen contactlenzen dragen? In deze blog vertellen wij u graag over de voordelen die kinderen kunnen ervaren bij het dragen van contactlenzen.

Meer vrijheid voor kinderen dankzij contactlenzen

Kinderen hebben een actieve leefstijl; ze zitten op de voetbal of op turnen, rennen en springen in het rond en spelen veel buiten. Die flexibele leefstijl is lastig te combineren met een bril. In dat geval kunnen lenzen de uitkomst bieden. Lenzen vallen niet zomaar af zoals een bril, en ze raken lastig vies of kapot. Het dragen van contactlenzen geeft kinderen dus meer vrijheid.

Spelende kinderen

Contactlenzen geven kinderen alle vrijheid om te spelen en te sporten

Nachtlenzen

Als u uw kinderen nog meer vrijheid wilt bieden, kunt u denken aan nachtlenzen. Dit soort lenzen doet uw kind ‘s nachts in, zodat hij of zij overdag zonder lenzen of bril kan genieten van een haarscherp zicht. Hoewel nachtlenzen heel handig en prettig kunnen zijn voor kinderen, zijn ze niet voor elk kind een geschikte oplossing. Het is dus essentieel dat u zich hierover laat adviseren door een oogspecialist. Zolang uw specialist geen nachtlenzen voorschrijft, moet u uw kinderen ook geen nachtlenzen in laten doen.

Lenzen vergen verantwoordelijkheid van kinderen

Het dragen van contactlenzen vergt echter een zekere mate van verantwoordelijkheid, daardoor zijn lenzen niet voor elke leeftijd geschikt. Er is geen minimum leeftijd dat een kind moet hebben voordat hij of zij lenzen kan dragen, u zult zelf moeten inschatten wanneer uw kind er klaar voor is.

Het wordt kinderen meestal aangeraden om daglenzen te dragen, aangezien deze minder onderhoud nodig hebben. Daglenzen kunnen kinderen gemakkelijk in doen aan het begin van de dag en weggooien aan het einde van de dag. U moet echter wel nagaan of uw kind de verantwoordelijkheid kan dragen om zijn of haar lenzen elke ochtend correct in te doen en op de juiste manier weg te gooien. Is uw kind hiertoe in staat? Dan is hij of zij klaar voor contactlenzen.

Laat lenzen aanmeten door een expert

Als u denkt dat uw kind klaar is om zelf zorg te dragen voor zijn of haar contactlenzen, is het belangrijk dat u een afspraak maakt bij een oogspecialist. Het is bij kinderen namelijk van groot belang dat de contactlenzen correct worden aangemeten. Het is niet aan te raden om contactlenzen voor kinderen te bestellen zonder een recept van een specialist, u wilt immers het beste voor uw kind.

Verminder verslechtering van het zicht

Als uw kind contactlenzen nodig heeft, is dat helemaal niet erg. Voor een gedeelte zijn oogafwijkingen immers niet te voorkomen. Er zijn echter manieren om de verslechtering van het zicht te beperken. Laat kinderen bijvoorbeeld voldoende buiten in het daglicht spelen en beperk de tijd dat ze achter de telefoon, tablet, televisie, of in de boeken zitten. Door dit te doen wordt de kans op (erger wordende) bijziendheid een stuk kleiner.

oogspecialist

Door tweemaal per jaar de ogen te laten controleren blijft de zichtkwaliteit optimaal

Zeker voor kinderen is het belangrijk om de ogen en contactlenzen regelmatig te laten controleren. De sterkte die je nodig hebt, kan namelijk veranderen in de loop van tijd. Door de ogen en lenzen tweemaal per jaar te laten controleren door uw oogspecialist, kan er op tijd ingespeeld worden op veranderingen in het oog. Hierdoor kan de kwaliteit van zicht optimaal gewaarborgd worden.

Lenzen voor kinderen kopen bij 123lens.nl

We kunnen dus concluderen dat contactlenzen een goede optie kunnen zijn voor kinderen. Of dat nu is om zorgeloos te kunnen ravotten, of omdat uw kind simpelweg geen bril wil dragen. Zolang uw kind zelf zorg kan dragen voor zijn lenzen, kunnen contactlenzen een goed alternatief zijn voor een bril.

De beste lenzen voor kinderen zijn meestal daglenzen, aangezien deze het minste onderhoud nodig hebben, en de meeste vrijheid bieden. In de webshop van 123lens.nl vindt u een groot aanbod aan daglenzen geschikt voor kinderen. Ook als uw kinderen speciale lenzen nodig hebben – bijvoorbeeld torische of silicone hydrogel lenzen – kunt u terecht bij 123lens.nl. Laat de lenzen voor uw kind echter altijd aanmeten door een specialist voordat u deze online koopt. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.