Lenzen tijdens het sporten: wat is de beste keuze?

Heeft u een actieve leefstijl? Dan weet u hoe erg een bril in de weg kan zitten. Zeker tijdens het sporten kan een bril voor ergernissen zorgen. Veel mensen laten deze dan ook thuis wanneer ze gaan hardlopen, wielrennen of voetballen. Zonde natuurlijk, want juist tijdens het sporten is goed zicht van groot belang.

Lenzen tijdens het sporten: wat is de beste keuze?

Lenzen bieden uitkomst. Door gebruik te maken van contactlenzen tijdens het sporten gaat u de nadelen van een bril uit de weg. Welke voordelen lenzen tijdens het sporten allemaal kunnen opleveren en welke contactlenzen het meest geschikt zijn voor de sporter, leest u in deze blog.

Zorgeloos beter zicht

Iedereen die wel eens heeft gesport met een bril kent de ergernissen die dat kan opleveren. Door het zweet glijdt deze van uw neus af, het is altijd opletten dat deze niet kapot gaat, of de randen van de bril belemmeren het blikveld. Bij sommige sporten is het dragen van een bril op sterkte zelfs bijna onmogelijk. Denk maar aan wielrennen of wintersporten, waar u al een beschermende bril op moet zetten.

wielrenners in de bergen

Gehecht aan uw bril? Maak dan gebruik van daglenzen tijdens het sporten

Tijdens het sporten bieden lenzen een beter zicht met minder zorgen. U hoeft niet bang te zijn dat u ze tijdens een wedstrijd of training beschadigd of kwijt raakt en ze blijven altijd zitten. Of u nu een fanatiek sporter bent of af en toe een rondje gaat joggen: met contactlenzen sport u met meer plezier en comfort.

Zachte lenzen voor extra comfort

Dat lenzen de beste keuze zijn voor sporters, is dus duidelijk. Maar de ene lens is de andere niet en niet elke lens is even geschikt voor tijdens het sporten. Zachte lenzen bieden meer comfort voor langere perioden. Dit maakt ze een stuk aangenamer voor sporters dan hun harde evenknie. Er is echter nog een overtreffende trap:

Silicone hydrogel lenzen

Bent u op zoek naar het ultieme comfort? Dan kunt u eigenlijk niet om silicone hydrogel lenzen heen. Deze speciale zachte lenzen laten extra veel zuurstof door. Hierdoor zitten ze niet alleen lekkerder, ze houden uw ogen ook nog gezonder. Dit maakt ze uitermate geschikt voor langdurig gebruik. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld een marathon gaat lopen of een lange fietstocht gaat rijden.

Gooi uw bril niet weg: gebruik daglenzen

Betekent dit dat u uw bril dan maar weg moet gooien? Nee hoor. Als u gehecht bent aan uw bril kunt u simpelweg daglenzen gebruiken tijdens het sporten. Deze doet u in wanneer u gaat sporten en weer uit doen als u onder de douche vandaan komt. Zo kunt u blijven genieten van uw bril, maar zit deze niet in de weg tijdens sportieve activiteiten.

Hardloopwedstrijd

Gehecht aan uw bril? Maak dan gebruik van daglenzen tijdens het sporten

Bovendien weet u met daglenzen zeker dat u elke wedstrijd of training een schoon en fris paar contactlenzen in doet. Dit houdt uw ogen extra gezond, voorkomt irritatie, houdt uw zicht haarscherp en voorkomt vermoeide ogen. Met silicone hydrogel daglenzen vergeet u bijna dat u lenzen in heeft, waardoor u zich kunt focussen op uw prestaties en de plezier van het sporten.

TIP: Gebruik tijdens het sporten daglenzen

Koop uw lenzen bij 123 Lens 

Wanneer u de voordelen van contactlenzen tijdens het sporten op een rijtje zet, is het eigenlijk vreemd dat sommige mensen nog steeds hun bril ophouden tijdens het sporten.

Wilt u (voor de sport) ook de overstap maken naar lenzen? Raadpleeg dan altijd eerst uw oogspecialist, hij kan u precies vertellen welke contactlenzen het beste zijn voor uw situatie.

Zodra u een advies heeft gekregen, kunt u in de webshop van 123 Lens terecht voor een groot aanbod aan contactlenzen. Of u nu silicone hydrogel daglenzen of een andere soort zachte lens zoekt: bij 123 Lens vindt u het tegen een eerlijke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *