(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Denkt u eraan om binnenkort voor het eerst contactlenzen te gaan dragen? Dan kunt u spoedig genieten van alle voordelen die dat met zich meebrengt. Nooit meer een vieze bril, eindelijk zorgeloos sporten, etc. Voordat u optimaal van deze voordelen kunt genieten, zullen uw ogen eerst moeten wennen aan de contactlenzen.

Om uw ogen snel te laten wennen is het ten eerste belangrijk dat u uw lenzen goed heeft laten aanmeten. Dit doet u het beste bij een optometrist bij u in de buurt, zij zijn namelijk gespecialiseerd in het onderzoeken van de gezondheid van uw ogen. Zelfs met de best aangemeten contactlenzen van de hoogste kwaliteit zult u echter nog een gewenningsperiode ervaren. Met deze tips maakt u die zo kort mogelijk, zodat u snel kunt genieten van alle voordelen die lenzen te bieden hebben. 

1. Neem de tijd 

Het dragen van lenzen vergt meestal al aardig wat wennen, maar het meeste moet gewend worden aan het in- en uitdoen van de contactlenzen. Uw ogen zijn waarschijnlijk niet gewend dat ze aangeraakt worden en zullen in het begin niet prettig reageren op uw vingers en de lenzen. Het belangrijkste bij de eerste paar keer in- en uitdoen is dan ook om de tijd te nemen. Lukt het niet en begint uw oog te irriteren? Loop dan even vijf minuten weg van de spiegel en hervat uw pogingen daarna weer. Zet uw wekker desnoods een half uur eerder zodat u geen tijdsdruk hoeft te ervaren bij het indoen van uw lenzen. 

2. Ga hygiënisch te werk 

Naast tijd is ook hygiëne een belangrijk ingrediënt tijdens de gewenningsperiode (en daarna!) Door hygiënisch te werk te gaan voorkomt u overbodige irritatie en soms zelfs infectie van uw ogen. Met hygiënisch te werk gaan bedoelen vooral dat u uw handen goed wast met water en desinfecterende zeep of spray voordat u uw lenzen aanraakt. Zelfs wanneer u denkt schone handen te hebben kunnen er namelijk nog bacteriën aanwezig zijn op uw vingers. Schone handen betekent schone lenzen, en dat maakt het gewenningsproces alleen maar makkelijker.

Contactlens op schone hand
Zorg dat u uw handen altijd goed wast en desinfecteert voor uw de lens aanraakt

3. Maak een routine 

Een goede manier om u en uw ogen makkelijker te laten wennen aan het in- en uitdoen van contactlenzen, is door een vaste routine te creëren. Doe uw lenzen bijvoorbeeld altijd in nadat u uw tanden hebt gepoetst, of doe ze altijd uit een uur na het avondeten. Desnoods zet u een wekker. Nog makkelijker is natuurlijk om uw lenzen te verwerken in uw huidige routine. Begint u uw dag altijd door eerst te douchen en daarna uw tanden te poetsen? Maak er dan bijvoorbeeld een gewoonte van om daar tussenin uw lenzen in te doen. 

4. Bouw de draagtijd op 

Wanneer u het in- en uitdoen van uw lenzen onder de knie heeft, zullen uw ogen misschien nog niet helemaal gewend zijn aan het dragen van contactlenzen. Om uw ogen hier beter aan te doen wennen is het aan te raden om de draagtijd geleidelijk op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een draagtijd van vier uur, bouw deze op een gegeven moment uit tot acht uur, en probeer uw lenzen daarna de hele dag te dragen. Dit gaat echter niet in het oneindige door: elke contactlens heeft namelijk een maximale draagtijd die altijd gerespecteerd dient te worden. Deze maximale draagtijd is per contactlens en persoon verschillend. Bepaal deze maximale draagtijd in samenspraak met uw specialist.

Vrouw
Als uw ogen genoeg gewend zijn, kunt u proberen uw lenzen een hele dag in te houden

5. Gebruik oogdruppels

Wilt u het natuurlijke gewenningsproces een handje helpen? Maak dan gebruik van oogdruppels wanneer u begint met het dragen van lenzen. De irritatie die men ervaart bij het dragen van lenzen is namelijk regelmatig te wijten aan droge ogen. Oogdruppels kunnen hierbij helpen. Maar let op: niet elke oogdruppel is geschikt voor elk oog en elke lens. Weet u niet zeker welke u het beste kunt gebruiken? Win dan advies in bij een expert. 

6. Lenzen nog steeds onprettig? Zoek uw oogspecialist op 

Heeft u al deze tips opgevolgd, maar kunnen uw ogen nog steeds niet wennen aan de contactlenzen? Dat kan gebeuren. Het is in dat geval belangrijk dat u niet gefrustreerd raakt of opgeeft. Ga in plaats daarvan nogmaals langs bij uw oogspecialist. Hij of zij kan u precies vertellen welke stappen u moet nemen. Misschien dat een andere soort contactlens beter bij uw ogen past, of dat een ander merk beter aan uw wensen voldoet. Wissel in ieder geval nooit zelf van lenzensoort, maar raadpleeg altijd uw specialist. Dan weet u zeker dat u doet wat het beste is voor uw ogen.

Contactlenzen kopen bij 123 Lens

Als uw ogen eenmaal gewend zijn aan het dragen van lenzen, zult u ervaren wat voor bevrijdend gevoel dat kan geven. Een van de voordelen van contactlenzen is dat u deze simpelweg online kunt bestellen. Zodra u zeker weet welke lenzen het beste zijn voor uw ogen kunt u terecht in de webshop van 123 Lens voor lenzen en vloeistoffen zoals oogdruppels tegen een eerlijke prijs. Als u op werkdagen voor 15:00 bestelt sturen we uw lenzen dezelfde dag nog op de post (mits voorradig). Wel zo makkelijk!