Met lenzen op vakantie? Ontspannen op reis met deze 5 tips!

De dagen zijn weer lang en de zon laat zich steeds vaker zien. Met dit weer gaat het vakantiegevoel dan ook direct kriebelen. Maar wat nu als u lenzen draagt? Waar moet u dan rekening mee houden als u (naar het buitenland) op vakantie gaat?

In deze blog geven wij u vijf handige tips om de vakantie ontspannen door te komen, ook als u contactlenzen draagt.

lenzen op vakantie

1. Kies voor daglenzen

Ten eerste is het handig om daglenzen op vakantie mee te nemen. Zelfs als u normaal gesproken geen daglenzen draagt is het aan te raden om tijdens de vakantieperiode over te stappen op een dagvariant. Indien u niet volledig overstapt, neemt u dan in elk geval een aantal daglenzen mee om bijv te zwemmen.

U kunt dan elke dag een schoon paar lenzen indoen en met een frisse blik van uw vakantie genieten. Gemakkelijk en ook nog eens hygiënisch! Als u een bril heeft, kunt u die ook ter vervanging dragen tijdens uw reis. U heeft dan de mogelijkheid om per dag te bekijken wat u wilt dragen. Gaat u zwemmen? Gaat u een wandeling maken? Dan kunt u uw bril opzetten of doe dan eens een paar daglenzen in. De keuze is aan u!

2. Neem altijd reserve lenzen mee

Of u er nu voor kiest om daglenzen mee te nemen of niet, het is altijd handig om een paar extra lenzen mee te nemen. U bent immers niet thuis, het kan dus lastig zijn om de juiste lenzen en benodigdheden te vinden.

Verdeel om diezelfde reden uw contactlenzen, en zaken als lenzenvloeistof over uw bagage. Als u dan gedurende uw reis een tas of koffer kwijt raakt, heeft u altijd nog een paar lenzen bij de hand. Als u weet welke lenzen u nodig heeft, kunt u alvast een reservepaar bestellen in onze webshop.

cabine van een vliegtuig met stoelen en passagiers

3. Met lenzen in het vliegtuig? Zorg voor een Flight-pack

Over het algemeen is het zo dat u op (internationale) vluchten gewoon contactlenzen mee mag nemen. Maar mag u ook lenzenvloeistof meenemen in het vliegtuig?

Meestal mag u in uw handbagage enkel vloeistoffen meenemen mits ze in doorzichtige verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk bewaard worden, en samen verpakt zijn in een doorzichtige plastic zak.

Lenzenvloeistof in uw handbagage

Door de lage luchtdruk die zich voordoet in een vliegtuig kunnen uw huid en ogen sneller uitdrogen, dit kan voor geïrriteerde ogen zorgen bij lenzendragers.

Met een Flight-pack weet u zeker dat u alles bij zich heeft om de vlucht comfortabel door te komen. Een Flight-pack bestaat uit twee flacons met maximaal 100ml lenzenvloeistof en 2 lenzendoosjes. Zo kunt u uw contactlenzen tijdens de vlucht uitdoen en geeft u uw ogen de kans om te ontspannen. Onze Flight-packs zijn al vanaf €14,95 te bestellen in onze webshop.

Lenzenvloeistof in uw ruimbagage

Een grotere flacon lenzenvloeistof voor op de bestemming kunt u meestal kwijt in de ruimbagage, controleer echter altijd eerst de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

vrouw onder parasol aan het lezen

4. Let op met zwemmen

Kijkt u er naar uit om tijdens uw vakantie een verfrissende duik te nemen? Of u nu in een zwembad of in open water zwemt, kijk uit voor uw contactlenzen. Hoe schoon water namelijk ook kan lijken, is het gevuld met allerlei micro-organismen die kunnen zorgen voor irritatie als ze in contact komen met uw lenzen of ogen.

Doe daarom, als het kan, altijd uw lenzen uit voordat u gaat zwemmen. Ziet u bijzonder slecht zonder contactlenzen, of krijgt u hoofdpijn als u uw lenzen uit doet? Zwem dan met een goed passende zwembril op en reinig uw lenzen grondig als u het water weer uitkomt.

Uiteraard kunt u ook daglenzen gebruiken. Deze werpt u dan na het zwemmen weer weg, waarmee u alle bacteriën en micro-organismen gelijk ook weg werpt.

flight packs

5. Bescherm uw ogen tegen de zon

De laatste tip is er een voor als u deze vakantie de zon opzoekt. Het is uiteraard altijd van belang om uw ogen goed te beschermen tegen de zon. Als u zich met contactlenzen dag in, dag uit in de felle zon begeeft, is dit echter van nog groter belang.

Zorg er daarom voor dat u een goede UV-werende zonnebril meeneemt op reis. Daarnaast kunt u uw ogen nog meer bescherming bieden door een hoed met brede randen te dragen en zoveel mogelijk in de schaduw te blijven.

Ga goed voorbereid op reis

Als u contactlenzen draagt zijn er dus enkele zaken waar u extra goed op moet letten als u op reis gaat:

  • Kies voor daglenzen
  • Neem extra contactlenzen en benodigdheden mee
  • Neem een Flight-pack mee in uw handbagage
  • Let op met zwemmen
  • Bescherm uw ogen extra goed met een UV-werende zonnebril

Stress is natuurlijk het laatste waar u op zit te wachten tijdens uw vakantie, ga daarom goed voorbereid op reis. In onze webshop vindt u een ruime collectie aan daglenzen, lenzenvloeistof en Flight-packs. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder in uw voorbereidingen. Alvast een fijne reis!