(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Bent u toe aan (nieuwe) contactlenzen? Dan zult u er snel achterkomen dat er verschillende soorten lenzen zijn om uit te kiezen. Elke soort heeft zo z’n eigen unieke eigenschappen. Het is dan ook waardevol om u enigszins te verdiepen in deze verschillende types. Daarom kijken we in deze blog naar silicone hydrogel contactlenzen.

Silicone hydrogel lenzen zijn een bijzondere soort contactlenzen die verschillende voordelen met zich mee kan brengen. Wat maakt deze soort zo uniek? Wat zijn de voordelen? En welke soort past het beste bij uw ogen?

Wat zijn silicone hydrogel contactlenzen? 

Er zijn verschillende soorten lenzen, maar silicone hydrogel contactlenzen zijn uniek in hun vermogen om zuurstof door te laten naar het hoornvlies van uw ogen. Dat vermogen wordt bij lenzen uitgedrukt in een Dk/t-getal. Hoe hoger dit getal is, hoe beter de lens in staat is om zuurstof door te laten. Wanneer de Dk/t boven de 100 is, betekent dat zelfs dat uw hoornvlies een betere toevoer van zuurstof kan krijgen dan wanneer u geen contactlenzen zou dragen. In dat geval spreken we van een silicone hydrogel lens. 

Maar waarom is dit zo belangrijk? Elke cel in ons lichaam heeft zuurstof nodig om te overleven. Die zuurstof wordt via ons bloed continu rondgepompt tot in elke uithoek van ons lichaam, behalve in het hoornvlies. De cellen die zich hier bevinden halen hun essentiële zuurstof uit de lucht. U kunt zich voorstellen dat een contactlens dat proces niet bevordert, maar met silicone hydrogel lenzen wordt het proces zelfs verbeterd.  

De voordelen van silicone hydrogel lenzen 

Deze verbeterde toevoer van zuurstof zorgt, in combinatie met het materiaal waar silicone hydrogel lenzen van gemaakt zijn, voor enkele serieuze voordelen. Wij nemen de belangrijkste twee met u door. 

Gezondere ogen 

Ten eerste kunnen silicone hydrogel lenzen onder de juiste omstandigheden zorgen voor gezondere ogen. Wanneer uw ogen een goede toevoer van gezonde zuurstof krijgen, blijven deze fris en gezond. Daarnaast blijft uw oogwit ook mooi wit en krijgt u minder snel last van zichtbare, rode haarvaatjes in de ogen, waardoor u er ook nog eens gezonder uitziet. Dit geldt echter alleen wanneer uw ogen en uw traanvocht hier geschikt voor zijn. Alleen uw oogspecialist kan u hier meer over vertellen. 

Hoger draagcomfort

Gezondere ogen zorgen ook voor een verhoogd draagcomfort. Wanneer uw ogen genoeg zuurstof en hydratatie krijgen kunt u de hele dag genieten van scherp zicht en comfortabele lenzen. Silicone hydrogel contactlenzen staan dan ook bekend om hun hoge draagcomfort, wat ze ook geschikt kan maken voor de beginnende lensdrager. 

Welke silicone hydrogel lenzen zijn het beste voor u? 

Silicone hydrogel contactlenzen liggen dus comfortabel op uw oog en houden uw ogen bovendien gezond. Wanneer u dat hoort, vraagt u zich misschien af waarom niet iedereen simpelweg silicone hydrogel lenzen draagt. Dat komt omdat dit type contactlenzen – zoals elk type – niet hetzelfde effect heeft op alle ogen. Uw sterkte, de hoeveelheid traanvocht die u produceert en de samenstelling van het traanvocht, waaronder het vetgehalte zijn slechts enkele factoren die uw oogspecialist kunnen doen overwegen om u een ander type lens aan te raden. 

Oogspecialist
Uw oogspecialist weet welke silicone hydrogel lenzen het beste bij uw ogen passen

Zelfs wanneer uw ogen zich lenen voor silicone hydrogel contactlenzen, zijn er nog steeds verschillende soorten en merken lenzen waar u uit kunt kiezen. De ene lens is iets zachter, de andere wat harder. De ene lens heeft een iets hoger watergehalte, en de andere wat minder. Uiteindelijk zijn er enorm veel factoren die bepalen welke lens het beste bij uw ogen en leefstijl past. Daarom kunt u voor advies het beste terecht bij uw oogspecialist, die weet uiteindelijk het beste wat u nodig heeft. 

Silicone hydrogel contactlenzen kopen bij 123Lens 

Zomaar overstappen op andere contactlenzen zonder eerst een specialist te raadplegen wordt altijd afgeraden. Weet u eenmaal welke eigenschappen u nodig heeft in een silicone hydrogel lens? Dan kunt u bij 123Lens terecht voor de beste prijs. In onze webshop vindt u een ruim assortiment met verschillende soorten silicone hydrogel contactlenzen

Silicone hydrogel lenzen tegen een zachte prijs

Contactlenzen van silicone hydrogel zijn zoals u heeft kunnen lezen niet zomaar lenzen. Het hoogwaardige materiaal en de bijkomende voordelen hebben uiteraard een prijskaartje, wat silicone hydrogel lenzen over het algemeen duurder maakt dan gewone lenzen. Gelukkig vindt u in onze webshop ook goedkope silicone hydrogel contactlenzen, zoals de Live Daily Disposable (vanaf zo’n €17,00 per 30 daglenzen), de Avaira Vitality (vanaf zo’n €29,00 per 6 maandlenzen) en onze eigen 123 MAANDlens SiHy150 (vanaf zo’n €23,00 per 6 maandlenzen). 

Kijk dus snel of de voor u voorgeschreven lenzen in ons assortiment terug te vinden zijn. Heeft u nog verdere vragen over silicone hydrogel contactlenzen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.