Lenzen in het vliegtuig: 5 dingen om op te letten

Draag jij lenzen en stap je binnenkort op het vliegtuig? Bijvoorbeeld voor een vliegvakantie of zakenreis? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je veilig en comfortabel wilt vliegen. In deze blog vertellen wij waar jij aan moet denken voordat je incheckt.

Opstijgend vliegtuig van onderaf gezien

1. Droge lucht in het vliegtuig

Als je straks in het vliegtuig zit, is de kans groot dat je ogen droog zullen aanvoelen. Wanneer een vliegtuig naar grote hoogte stijgt, neemt de luchtvochtigheid namelijk af. En ook de veranderende luchtdruk doet je ogen geen goed. Draag je lenzen? Dan heb je hier extra veel last van.

Daarom is het handig om iets in je handbagage te hebben waarmee jij je ogen vochtig kan houden. Oogdruppels kunnen bijvoorbeeld goed werken. Net zoals wat extra lenzenvloeistof. Door je ogen en lenzen vochtig en fris te houden, zit je een stuk comfortabeler in het vliegtuig. 

2. Lenzenvloeistof in je handbagage

Als je lenzenvloeistof en oogdruppels in je handbagage wilt meenemen, moet je wel zorgen dat je daarmee door de douane komt. Dat doe je door je vloeistoffen volgens de regels te verpakken. Dat betekent: alle vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml en al die verpakkingen in één doorzichtige, hersluitbare zak van maximaal 1 liter.

Mensen lopend door een vliegveld Met een flight-pack kom je zonder problemen de douane door

Zeker weten dat je al je nodige vloeistoffen mee mag nemen in je handbagage? Gebruik dan een flight-pack. Dat is een hersluitbaar plastic zakje met twee doorzichtige flacons van 100 ml. Deze flacons kun je vullen met je lenzenvloeistof. En dan is er nog ruimte over voor je oogdruppels. 

3. Een bril mee in het vliegtuig

Zie jij het niet zitten om je ogen en lenzen de hele vlucht vochtig te houden? Neem dan een bril mee. Het is namelijk altijd belangrijk om scherp zicht te hebben in een vliegtuig, bijvoorbeeld om instructies te lezen. 

Zeker als je een lange vlucht maakt, is het handig om een bril mee te nemen. Als je tijdens je vlucht gaat slapen, moeten je lenzen namelijk uit. Dan is het handig om een bril te hebben die je op kan zetten als je ‘s nachts wakker wordt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. 

Een reservebril is ook handig na de vlucht. Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je kunt je lenzen kwijtraken. Misschien is je bagage bij aankomst zoek. Of je komt er in het hotel achter dat je je extra contactlenzen thuis bent vergeten. Wij gaan er natuurlijk niet vanuit dat dat jou overkomt. Maar toch, een reservebril is altijd handig.  

4. Extra lenzen en vloeistof voor op reis

Net zoals een reservebril, zijn extra contactlenzen en lensvloeistof erg handig om mee te nemen op reis. Het is namelijk belangrijk om ook op vakantie of zakenreis de lenzen en vloeistoffen te blijven gebruiken waar je ogen aan gewend zijn. 

Deze contactlenzen en vloeistoffen zijn waarschijnlijk door een specialist voorgeschreven. Die specialist heeft specifiek naar jouw ogen gekeken en vervolgens bepaald welke lenzen en vloeistoffen het beste voor jou zijn.

Vrouw loopt met bagage voor een vliegveld Met wat extra lenzen en lensvloeistof in je koffer, stap jij zonder zorgen in het vliegtuig

Maar het kan zomaar voorkomen dat die specifieke contactlenzen of lenzenvloeistof niet verkrijgbaar zijn op jouw bestemming. Als je dan iets vergeet of kwijtraakt, heb je een probleem. Dan ben je de hele reis aangewezen op je reservebril. En daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten.

Als je reserve contactlenzen en lensvloeistoffen meeneemt in het vliegtuig, probeer deze dan over je bagage te verdelen. Bijvoorbeeld over twee koffers. Of over je ruim- en handbagage. Als je ene koffer dan kwijtraakt, heb je altijd de andere nog. 

5. Overweeg daglenzen 

Als je met het vliegtuig op reis gaat, is er nog één ding om op te letten: overweeg daglenzen. Met daglenzen doe je elke dag nieuwe, schone, frisse lenzen in. Dat maakt lenzenvloeistof overbodig, want je hoeft je lenzen niet te bewaren. Dat scheelt weer gedoe met het inpakken. 

Ook op je bestemming kunnen daglenzen veel voordelen hebben. Aangezien je elke dag frisse lenzen in doet, hoef je je minder zorgen te maken over de verzorging van je lenzen. Zeker als je leuke activiteiten gepland hebt, komen daglenzen van pas. Zwemmen, mountainbiken, hardlopen, uitgaan en wintersporten gaan allemaal beter met daglenzen.

TIP: Neem een bril mee in het vliegtuig, vooral tijdens lange vluchten fijn om op te zetten.

Contactlenzen en toebehoren kopen bij 123 Lens

Een goede vliegreis begint met een goede voorbereiding. Als je contactlenzen draagt ben je daarvoor bij 123 Lens aan het juiste adres. In onze webshop vind je veel verschillende soorten zachte contactlenzen, oogdruppels en lensvloeistoffen. Je kunt ook bij ons terecht voor flight-packs. Daarmee stap jij veilig en comfortabel op het vliegtuig. Goede reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.