(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Nu de lente in volle gang is, laat de zon zich weer steeds vaker zien. Eindelijk weer heerlijk weer om buiten te gaan wandelen, fietsen, of andere activiteiten te doen. Zelfs wanneer het gewone leven met werk of studie doorgaat wordt alles een stukje mooier als de zon schijnt. Behalve uw zicht. Want het felle zonlicht kan al snel voor vermoeide, pijnlijke en soms zelfs beschadigde ogen zorgen. Meekleurende contactlenzen kunnen dan helpen.

Er zijn allerlei manieren om uw ogen te beschermen tegen het felle licht. Een pet, een zonnebril, en tegenwoordig zelfs lenzen. Hoewel ze geen volwaardige vervanging voor een goede zonnebril zijn, bieden de nieuwe ACUVUE OASYS with Transitions veelzijdige bescherming en comfort in zonnige omstandigheden. In deze blog vertellen wij u alles wat u moet weten over deze nieuwe, meekleurende contactlenzen.

Vermoeide en beschadigde ogen door fel licht

Zonlicht is natuurlijk prettig. Het is zelfs goed voor u. De vitamine D die u via zonlicht binnen krijgt zorgt voor een betere huid, weerstand, spieren en humeur. Maar (teveel) zonlicht kan ook een negatief effect hebben op uw ogen. Het kan uw ogen moe of pijnlijk doen aanvoelen. Stelt u uw ogen te lang bloot aan UV-straling? Dan kan dat uw ogen, net als uw huid, beschadigen.

Zonneschijn is lekker, maar teveel is oncomfortabel en schadelijk voor uw ogen

Fel licht tegengaan

Het tegengaan van fel licht is dus belangrijk als u uw ogen gezond wilt houden. Daarnaast zijn er nog meer redenen om het licht uit uw ogen te houden. Denk bijvoorbeeld aan de felle weerspiegeling van de zon op een nat wegdek, of de zon in uw ogen tijdens het sporten. Uw ogen beschermen tegen zonlicht is dus niet alleen gezond, het zorgt ook voor meer comfort en veiligheid in het dagelijks leven.

ACUVUE OASYS with Transitions  

Uw ogen beschermen tegen het zonlicht kan op verschillende manieren. U kunt een hoed met een brede rand of een pet opzetten. U kunt een zonnebril op uw neus zetten. Zelfs met uw ogen knijpen helpt tegen fel licht. Deze methoden zijn echter niet altijd handig of prettig. Daarom ontwikkelde fabrikant Johnson & Johnson de zogenaamde Light Intelligent Technology, waarmee ze de eerste contactlens ontwikkelde die zich aanpast aan het licht: de ACUVUE OASYS with Transitions

Deze lenzen bieden veelzijdige bescherming en comfort, ongeacht de hoeveelheid licht. Dit doen ze op zo’n innovatieve en effectieve manier, dat ze door het Amerikaanse magazine TIME werden uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van 2018

Bescherming 

Er zijn tegenwoordig meerdere fabrikanten die contactlenzen met UV-bescherming aanbieden. Logisch, want te veel UV-licht is schadelijk voor uw ogen. De ACUVUE OASYS with Transitions zijn echter de eerste effectief meekleurende contactlenzen. Deze passen zich dus aan aan de hoeveelheid licht. Ze zijn geen volwaardige vervanging voor een goede zonnebril, maar ze zijn ideaal om die scherpe randjes van het felle licht te verzachten.

Comfort 

Dit verzachtende effect biedt niet alleen bescherming, het biedt vooral comfort. U herkent het vast wel: u zit lekker in de zon, maar bent eigenlijk de hele tijd met uw ogen aan het knijpen. Binnen de kortste keren heeft u vermoeide of zere ogen en zoekt u het liefst de schaduw op voor wat verzachting. De nieuwe ACUVUE lenzen bieden die verzachting. Zo behoudt u uw scherpe zicht zelfs in de situaties waarin een zonnebril of hoofddeksel niet de voorkeur heeft, zoals tijdens het sporten. De slogan van de ACUVUE OASYS with Transitions is niet voor niets “Minder met uw ogen knijpen, meer zien”. 

Veelzijdig

Het meekleurende effect van de innovatieve lenzen van Johnson & Johnson maakt ze bovendien bijzonder veelzijdig. Ze passen zich zelfs sneller aan dan de meekleurende brillen die al langer op de markt zijn. Of u nu in de zon sport, binnen aan het werk bent, of ‘s avonds in de auto zit: de Light Intelligent Technology zorgt ervoor dat de lenzen zich blijven aanpassen. Zo geniet u altijd van de bescherming en het comfort die de ACUVUE OASYS with Transitions te bieden hebben. Dat is wel zo lekker nu de zon zich weer vaker laat zien.

Ook ‘s avonds bieden de ACUVUE OASYS with Transitions verzachting bij fel licht

Lenzen vervangen zonnebril niet 

Over één ding is fabrikant Johnson & Johnson echter heel duidelijk: de ACUVUE OASYS with Transitions zijn geen vervanging voor een zonnebril. Als de lenzen uw ogen beschermen tegen UV-straling, dan bieden ze die bescherming alleen maar aan uw pupil en iris. Het deel van het oog wat niet bedekt wordt door de lens blijft onbeschermd en dus kwetsbaar voor UV-straling. Draag daarom bij fel zonlicht, naast de ACUVUE lenzen, ook altijd een zonnebril met goede UV-bescherming. Alleen dan zijn uw ogen volledig beschermd tegen het schadelijke zonlicht. 

Meekleurende contactlenzen bestellen bij 123 Lens 

Wilt u uw ogen deze zomer ook extra bescherming en comfort bieden? Kijk dan in de webshop van 123 Lens. Daar vindt u een ruim aanbod van ACUVUE contactlenzen, waaronder de ACUVUE OASYS with Transitions. Weet u niet zeker of deze lenzen geschikt voor u zijn? Neem dan eerst contact op met uw oogspecialist. Wilt u meer weten over de exacte werking van de ACUVUE OASYS with Transitions? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.