(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Silicone hydrogel lenzen zijn contactlenzen met een bijzonder hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Dit kan zorgen voor gezondere ogen en een verhoogd draagcomfort. Alle silicone hydrogel lenzen doen dit, maar ze doen het allemaal op net een andere manier. Een vergelijking van verschillende silicone hydrogel contactlenzen is dus op z’n plaats.

In deze blog leggen we enkele van de beste silicone hydrogel lenzen op de markt naast elkaar. We kijken onder meer naar de mate van zuurstofdoorlaatbaarheid, de technieken die gebruikt worden en de unieke voordelen die elke fabrikant weet te bieden. Zo weet u aan het einde van deze blog beter welke lens voor u het beste geschikt is.

Biofinity (CooperVision)

De eerste soort silicone hydrogel lenzen die we bespreken is de Biofinity maandlens van fabrikant CooperVision. Deze lenzen hebben een DK/t van 128. DK/t is een eenheid die aangeeft hoe goed de lens in staat is om zuurstof naar het oog te vervoeren, hoe hoger dit getal is, hoe beter de lens hiertoe in staat is. Een lens met een DK/t van 100 of hoger noemen we een silicone hydrogel lens. Elke fabrikant heeft een eigen techniek ontwikkeld waarmee ze deze hoge DK/t-waarde weten te bereiken. In het geval van CooperVision is dit de Aquaform-technologie. 

Deze technologie is eigenlijk een combinatie van allerlei verschillende technologieën en materialen die het draagcomfort van de lens verhogen. Zo hebben de lenzen met deze technologie een groot, natuurlijk vochtvasthoudend vermogen. Hierdoor kan zuurstof beter door de lens vervoerd worden en is het draagcomfort aanzienlijk hoger dan bij een normale contactlens. 

AIR OPTIX plus HydraGlyde (Alcon) 

Tegenover de Biofinity staat onder andere de AIR OPTIX plus HydraGlyde van Alcon. Met een DK/t van 138 is deze nog iets beter in het vervoeren van zuurstof naar het oog. Dit komt door het gebruik van twee technologieën. Ten eerste zorgt de Smartshield-technologie voor een constante bescherming tegen irriterende afzetting in de ogen, wat voor een langer en verhoogd draagcomfort zorgt. 

Daarnaast zijn deze silicone hydrogel lenzen voorzien van Alcon’s Moisture Matrix-technologie. Deze innovatie zorgt ook voor een verhoogd draagcomfort, maar doet dat door een continue bevochtiging gedurende de hele dag te beloven. Daarnaast hebben de AIR OPTIX plus HydraGlyde lenzen een bijzonder hoog watergehalte, wat ook voor een prettigere ervaring kan zorgen als uw ogen en traanvochtgehalte zich daarvoor lenen.

Ultra (Bausch + Lomb) 

Bausch + Lomb was de fabrikant die in 1999 voor het eerst een silicone hydrogel lens op de markt bracht. Nu, 20 jaar later, is de Amerikaanse fabrikant nog steeds één van de koplopers in de markt. Die positie verstevigen ze met de Ultra maandlenzen. Deze lenzen hebben de hoogste DK/t-waarde in dit lijstje, namelijk van 163. Deze enorme mate van zuurstofdoorlaatbaarheid wordt bereikt door de MoistureSeal-technologie. 

Deze technologie voorkomt in combinatie met het gebruik van PVP – een watervasthoudend materiaal – het uitdrogen van de lenzen. Sterker nog, Bausch + Lomb belooft dat de lenzen na 16 uur nog 95% van hun vocht behouden. Dit zorgt voor een lang en hoog draagcomfort. Vooral mensen die veel gebruik maken van digitale schermen hebben hier profijt van, aangezien men dan minder met de ogen knippert. 

ACUVUE VITA (Johnson & Johnson) 

De laatste silicone hydrogel lenzen waar we naar kijken zijn de ACUVUE VITA van Johnson en Johnson. Deze lenzen maken gebruik van de zogenaamde Hydramax-technologie die zoals de naam al doet vermoeden een behoud van hydratatie belooft. Dit levert de contactlenzen een DK/t van 147 op, de een-na-hoogste uit deze lijst. 

Daarnaast zijn de ACUVUE VITA’s voorzien van UV-bescherming, waardoor uw ogen beschermd worden tegen de schadelijke straling van de zon. Onthoud wel: dit is geen vervanging voor een goede zonnebril of hoofddeksel, uw ogen blijven kwetsbaar voor de zon.

Silicone Hydrogel contactlenzen kopen bij 123 Lens

Wanneer u het advies van uw oogspecialist heeft gekregen om silicone hydrogel lenzen te dragen, heeft u meestal de vrijheid om zelf een merk uit te kiezen dat bij u past. Alleen wanneer u een cilinder heeft of multifocale lenzen nodig heeft kunt u niet zomaar wisselen van merk. In dat geval raden wij u aan om altijd eerst uw specialist te raadplegen voor advies wanneer u een nieuw merk lenzen wilt gebruiken.

Wanneer u echter de vrijheid heeft om zelf een merk te kiezen heeft u met het lezen van deze blog meer inzicht gekregen in de verschillen en overeenkomsten tussen de beste silicone hydrogel lenzen op de markt. Al deze lenzen vindt u in de webshop van 123 Lens. Wilt u zeker weten dat een merk bij u past? Dan kunt u altijd een proefpakket bestellen tegen een scherpe prijs. Dan weet u zeker dat u de beste lenzen heeft.