Hier leest u wat de tien voordelen van contactlenzen zijn

Kiest u voor een bril of voor contactlenzen? Dat is voor veel mensen de vraag wanneer ze ontdekken dat ze hulp bij hun zicht nodig hebben. De bekende voor- en tegenargumenten zijn natuurlijk bekend.

Hier leest u wat de tien voordelen van contactlenzen zijn

Een bril heeft een grote invloed op je uiterlijk, dat kan een voor- of nadeel zijn, afhankelijk van wat u mooi vindt. Aan de andere kant moet u met lenzen leren deze in en uit te nemen, en dat kan best spannend zijn.

Dit alles kan de keuze tussen een lenzen of een bril erg lastig maken. Na het lezen van deze blog zal de keuze echter een stuk gemakkelijker zijn. Wij zetten namelijk 10 voordelen van contactlenzen op een rijtje. Een aantal zult u al wel kennen, maar er zitten ook voordelen tussen die u zouden kunnen verrassen. Lees dus snel verder.

1. Lenzen hebben geen invloed op uw uiterlijk

Het meest zichtbare voordeel van contactlenzen, is grappig genoeg dat ze niet zichtbaar zijn. Een bril kan uw uiterlijk sterk beïnvloeden, dus wanneer u uw natuurlijke aangezicht wilt behouden zijn lenzen uw beste optie. Contactlenzen zitten zo dicht op uw oog, dat het een hele scherpe blik van iemand anders vergt om te zien dat u lenzen in heeft.

2. Contactlenzen zijn lastig kwijt te raken

Het is bijna een cliché geworden dat een verloren lens niet terug te vinden is. Dat klopt, maar u moet het wel erg bont maken, wilt u uw contactlens zomaar verliezen. Daarentegen horen brillen bij de voorwerpen die we het vaakst vergeten. Wanneer u uw contactlenzen eenmaal in heeft, is er geen reden om die voor het einde van de dag uit te nemen, wat het kwijtraken van lenzen nagenoeg onmogelijk maakt.

3. Onbelemmerd zicht

Een van de grootste voordelen van contactlenzen is het onbelemmerde zicht dat ze bieden. Bij veel brillen wordt de periferie van uw zicht niet verscherpt, of zelfs belemmerd door het montuur. Bovendien kunnen brilglazen aan de randen afbuigen, wat een vertekend beeld oplevert. Lenzen rusten daarentegen direct op uw oog, waardoor uw zicht altijd scherp en accuraat is.

4. Makkelijk tijdens het sporten

hardlopende vrouw op de weg
Voor sporters zijn contactlenzen de superieure keuze

Dit onbelemmerde zicht komt ook tijdens het sporten van pas. Maar los daarvan zijn lenzen sowieso de superieure keuze voor sporters. Tijdens intensieve sporten zoals wielrennen, wintersport, hardlopen of tennis wordt u door lenzen niet belemmerd. Het enige verschil dat u zult merken is dat u een scherper zicht heeft. Wel zo fijn als er een tennisbal op u afvliegt.

5. Een grote variatie lenzen om uit te kiezen

Sommige mensen denken dat elke contactlens hetzelfde is, maar niets is minder waar. Wanneer u voor lenzen kiest heeft u een grote variatie om met behulp van uw oogspecialist uit te kiezen. Er zijn maandlenzen en daglenzen, zachte en harde lenzen, silicone hydrogel lenzen, torische en multifocale lenzen. Er is dus voor ieder wat wils.

TIP: Lees meer over oogspecialisten en wat deze voor u kunnen betekenen.

6. Elke zonnebril is geschikt

Als u een bril koopt dwingt u uzelf er ook direct een zonnebril bij te kopen. Niet bij contactlenzen. Deze kunt u bij zonnig weer simpelweg inhouden en combineren met de zonnebril naar uw keuze. Of dat nu een dure zonnebril van Prada, of een goedkope zonnebril van de drogisterij is, maakt niet uit. Zolang ze voldoende UV-bescherming bieden kunt u deze zorgeloos opzetten wanneer u wilt.

7. Contactlenzen beslaan niet

bril met regendruppels
Ook door regen of temperatuurverschil wordt uw zicht met contactlenzen niet belemmerd

Het is waarschijnlijk een van de meest gehoorde klachten van brildragers: beslagen glazen. Een probleem waar lensdragers geen last van zullen hebben. Het feit dat de lenzen direct op uw ogen zitten, zorgt ervoor dat ze niet kunnen beslaan. Ideaal voor in de keuken, tijdens het sporten of in de winter.

8. Zorgeloos uitgaan 

Voor de jongeren (of zij die jong van geest zijn) onder ons bieden contactlenzen nog een fijn voordeel: ze zorgen voor een zorgeloze nacht uitgaan. Iedereen die wel eens in een club, kroeg, concertzaal of op een festival is geweest, weet dat het er heftig aan toe kan gaan. Mensen die langs je lopen, armen die de lucht in gaan, drankjes die door de lucht vliegen: allemaal gevaren voor brildragers waar lensdragers zich geen zorgen over hoeven te maken.

9. Vergaande personalisatie mogelijk

Een ander voordeel van contactlenzen is de vergaande personalisatie die mogelijk is. Wanneer u uw ogen laten controleren door een specialist zal deze u lenzen aanbevelen die zo goed mogelijk bij uw ogen en wensen passen. Zelfs wanneer uw ogen verschillende sterktes of bollingen hebben, zullen de lenzen hier op aangepast worden.

10. Een mooie aanvulling op uw bril

Tenslotte is het mooie van lenzen dat ze zelfs aan te bevelen zijn aan brildragers. Daglenzen kunnen namelijk een mooie aanvulling zijn op uw bril. Zo kunt u in de meeste situaties uw bril ophouden, maar deze inwisselen voor contactlenzen wanneer u gaat sporten, zwemmen, of de zon in gaat. Zo geniet u op die momenten toch nog van de voordelen die contactlenzen te bieden hebben.

Contactlenzen kopen bij 123 Lens

Bent u overtuigd van de voordelen van contactlenzen? Dan is de volgende stap uw eerste eigen lenzen te bestellen. Op basis van het recept van uw oogspecialist kunt u in de webshop van 123 Lens terecht voor allerlei soorten contactlenzen. Weet u het nog niet helemaal zeker? Kies dan voor een setje proeflenzen, dan kunt u voor een zacht prijsje wennen aan het dragen van lenzen en de voordelen die dat met zich meebrengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.