(0182) 58 66 01 info@123lens.nl

Houdt u de krant steeds verder van u af? Kunt u WhatsApp berichtjes steeds minder makkelijk lezen? U bent niet de enige. Bijna iedereen heeft op een gegeven moment hulp nodig bij het lezen. Voor veel mensen betekent dit een leesbril. Maar er is nog een optie: lenzen met leessterkte.  

Lenzen met leessterkte – beter bekend als multifocale lenzen – kunnen u helpen met het lezen van de kleine lettertjes. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over lenzen met leessterkte. Dan hoeft u uw armen hopelijk niet langer te strekken om de krant lezen.

TIP: Kijk voor een overzicht van alle multifocale lenzen.

Leesbril nodig? 

Zelfs wanneer u een bril of contactlenzen draagt, kunnen uw ogen met de jaren achteruit gaan. U krijgt dan niet alleen moeite met scherp zien van veraf. Ook dichtbij scherp zien wordt een uitdaging. Veel mensen grijpen in dat geval naar de leesbril. Maar een leesbril is niet ideaal. Zeker niet wanneer u al lenzen draagt. 

Opeens moet u alsnog een bril op uw neus zetten. En u moet de bril altijd bij u houden. Bovendien zijn er situaties waar een leesbril helemaal geen oplossing biedt, bijvoorbeeld tijdens het autorijden. U moet dan continu wisselen tussen dichtbij en veraf kijken. Dan heeft het geen zin om telkens uw leesbril op en af te zetten.

Tijdens het autorijden heeft een leesbril geen zin

Lenzen met leessterkte 

Als u contactlenzen draagt, is er een optie die handiger is dan een leesbril: multifocale lenzen. Deze lenzen kunnen u helpen scherp veraf en dichtbij te zien. We vertellen u meer over de techniek achter multifocale lenzen en de verschillende soorten multifocale lenzen.

De techniek achter multifocale lenzen 

Multifocale lenzen zijn voorzien van een apart leesgedeelte, net zoals multifocale brillen. Dit leesgedeelte bevindt zich vaak aan de buitenkant van de lens en heeft een andere sterkte dan de rest van de lens. Met dit deel kunt u ook van dichtbij scherp zien. Uw brein zal automatisch de juiste sterkte ‘uitkiezen’ om te gebruiken. 

Het is even wennen, ook voor uw ogen. Maar als uw ogen eenmaal gewend zijn aan de nieuwe lenzen, kunt u de hele dag door schakelen tussen veraf en dichtbij kijken. Dat maakt multifocale lenzen bijvoorbeeld perfect voor tijdens het autorijden, maar ook voor verschillende banen waarbij u veel moet lezen.

Verschillende soorten multifocale lenzen 

De ene multifocale lens is de andere niet. Net zoals bij ‘normale’ contactlenzen zijn er allemaal verschillende variaties. Zo zijn er daglenzen en maandlenzen te krijgen. Als u uw lenzen elke dag draagt, kunnen maandlenzen een goede optie zijn. Maar als u alleen maar contactlenzen draagt als u gaat sporten, of de lenzen afwisselt met een bril, dan kunnen daglenzen handiger zijn.

Daarnaast zijn er nog lenzen met leessterkte gemaakt van silicone hydrogel. Dit materiaal kan de hele dag extra comfort bieden. Zit u voor uw werk de hele dag naar een computerscherm te kijken? Of moet u veel documenten doorlezen? Dan kunnen silicone hydrogel lenzen ervoor zorgen dat u ook aan het einde van de dag nog comfortabel en scherp kan zien.   

Silicone hydrogel lenzen kunnen fijn zijn als u de hele dag documenten leest

Er zijn nog veel meer soorten multifocale lenzen. Iedereen heeft andere behoeften. En ieders ogen reageren anders op verschillende soorten lenzen. Het is dus maatwerk. Laat u daarom altijd goed voorlichten door een deskundige voordat u multifocale contactlenzen koopt.

Multifocale contactlenzen kopen bij 123 Lens

Weet u eenmaal welke multifocale lenzen geschikt zijn voor u? Kijk dan eens in de webshop van 123 Lens. Daar vindt u allerlei verschillende soorten contactlenzen met leessterkte. Er is zelfs een ruim aanbod van silicone hydrogel multifocale lenzen, voor wanneer u extra comfort nodig hebt. 

TIP: Vergelijk de Silicone Hydrogel contactlenzen. Lees ons blog hierover.

Voor alle soorten contactlenzen kunt u terecht in de webshop van 123 Lens. Net zoals voor andere benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan oogdruppels of lenzenvloeistof. Uiteraard allemaal voor een eerlijke prijs. Zo geniet u van scherp zicht, welke sterkte u ook nodig heeft.