Welke maat Ray-Ban zonnebril heb ik nodig?

Een zonnebril online kopen is goed mogelijk als u weet hoe de maat zonnebril bepaald wordt. In dit artikel geven wij u uitleg hoe u dit zo goed mogelijk zelf thuis kunt bepalen.

Ray-Ban zonnebrillen

Ray-Ban zonnebrillen, zeer geliefd maar ook kostbaar in aanschaf. Op de aanschafprijs besparen is altijd aantrekkelijk en zeker mogelijk.

Welke maat Ray-Ban zonnebril heb ik nodig

Indien u ervoor kiest de bril online aan te schaffen, zijn er vaak discounts mogelijk omdat er bepaalde kosten niet worden gemaakt, die een fysieke winkel wel met zich meebrengt. Enkel dient u dan wel goed op de hoogte te zijn waarop te letten met de aanschaf van een zonnebril.

Indien u weet welke soort monturen u van nature goed staan, is het bij de aanschaf vooral letten op de maat zonnebril. Uiteraard kunt u in een fysieke winkel al goed rondkijken naar modellen en merken. Nadat eenmaal een keuze gemaakt is voor het model bril is online de bril aanschaffen met een aantrekkelijke korting een te overwegen optie.

Bij de merkbrillen zijn er vaak meerdere maten te bestellen per model zonnebril. Het is belangrijk hier goed op te letten bij de aanschaf.

Hoe wordt de maat zonnebril bepaald?

De breedte van de neusbrug is bij de ‘meeste’ zonnebrillen 14 tot 16 mm. De breedte van de glazen varieert per model. Ray-Ban zonnebrillen zijn vaak beschikbaar in 2 of 3 maten met een wisselende glasmaat. Deze glasmaten kunnen per soort Ray-Ban zonnebril verschillen.

zonnebril

LET OP!

Het is niet mogelijk om een simpele rekensom toe te passen door de gegeven maten bijvoorbeeld (55mm, 58mm en 62mm) te verdubbelen en daarbij een maat van de neusbrug op te tellen om daarmee de totale breedte van de bril te ‘schatten’.

De maten die per verschillende model Ray-Ban zonnebril worden gegeven, zijn namelijk geen horizontale maten van de glazen maar diagonale. Het is per model bril heel erg verschillend hoe een bepaalde maat te interpreteren. Zo is bij een pilootbril is het glas haast over de totale breedte van de zonnebril aanwezig en is een 56mm bril een hele smalle bril die geschikt is voor vrouwen met een smal/klein gezicht, terwijl dezelfde maat bij een ander model juist geschikt is voor een veel breder gezicht.

Ray-Ban brengt vaak 2 of 3 breedtes per variant zonnebril op de markt. Let daarbij niet op het aantal millimeters, maar de vorm van uw gezicht.

Probeer bij het kiezen van de maat uit te gaan van onderstaande:

  • De kleinste breedte is geschikt voor dames of heren met een klein gezicht.
  • De middelste breedte (indien aanwezig) is geschikt voor het iets breder dames of iets smaller heren gezicht.
  • De grootste breedte is geschikt voor heren of dames met een breed gezicht.

Zonnebril in combinatie met lenzen

Wilt u een normale zonnebril dragen? Dan kunt u deze combineren met lenzen. In onze webshop vindt u een ruim aanbod van allerlei soorten contactlenzen. Bij twijfel is het altijd mogelijk contact op te nemen en uw vragen te stellen.

Reacties

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *