(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Lenzen zijn er in veel soorten en maten. Er zijn harde en zachte lenzen, multifocale lenzen, torische en silicone hydrogel contactlenzen. Nu is er een nieuwe technologie op de markt: hydraclear.

In deze blog vertellen we wat de hydraclear technologie precies inhoudt, wat de voordelen zijn en in welke soorten lenzen u de technologie allemaal kunt vinden. Kortom, alles wat u over hydraclear contactlenzen moet weten.

Hydraclear technologie

Hydraclear lenzen zijn een speciale soort silicone hydrogel lenzen. Het grootste verschil is dat contactlenzen met de hydraclear technologie een stuk beter ademen en bijna alle zuurstof doorlaten.

hydraclear lenzenMet hydraclear lenzen heeft u het gevoel dat u helemaal geen contactlenzen in heeft

Daarnaast houden hydraclear lenzen effectief traanvocht vast. Dit zorgt ervoor dat het lensoppervlak de hele dag ultraglad blijft. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat uw lenzen de hele dag comfortabel in uw ogen liggen en fris aanvoelen.

De voordelen van Hydraclear

Deze technologie heeft enkele voordelen ten opzichte van reguliere contactlenzen. Zo zorgen hydraclear lenzen voor een verhoogd draagcomfort gedurende de dag en blijven uw ogen goed beschermd. Hoe de technologie voor deze voordelen zorgt en hoe u hiervan kunt profiteren, leggen we hieronder uit:

Uw oogleden glijden gemakkelijker over de lenzen

Eerder benoemden we al het feit dat hydraclear lenzen een ultra glad oppervlak hebben. Dit komt doordat de lenzen het natuurlijke traanvocht van uw ogen vasthouden. Hierdoor blijven de lenzen altijd vochtig en worden ze nooit stroef. Dit zorgt ervoor dat uw oogleden met gemak over uw lenzen glijden, wat voor een optimaal draagcomfort zorgt.

Minder irritatie

Dat uw oogleden gemakkelijk over de lenzen glijden zorgt dus voor een beter draagcomfort. Daarnaast hebben hydraclear lenzen nog meer eigenschappen waardoor u minder irritatie ervaart. Zo laten de lenzen genoeg zuurstof door, waardoor uw hoornvlies gezond blijft. Dit zorgt voor minder jeuk en irritatie in de ogen en voorkomt ook rode ogen als gevolg van irritatie of droogte.

UV-bescherming

Tenslotte beschermen hydraclear contactlenzen uw ogen tegen UV-straling. Zodra uw lenzen in contact komen met zonlicht treed de benzotriazole, een beschermend stofje in de lenzen, in werking. Deze stof absorbeert 85% van alle UVA-stralen en tot wel 98% van de UVB-stralen. Met hydraclear lenzen zijn uw ogen dus altijd beschermd, ook in zonnig weer. De lenzen zijn echter geen vervanging voor een UV-absorberende zonnebril.

hydraclear lenzenUw ogen net net zo gevoelig voor de zon als uw huis, UV-bescherming is dus belangrijkĀ 

Soorten hydraclear lenzen

Als u ook wilt profiteren van de voordelen die de hydraclear technologie met zich meebrengt, vraagt u zich misschien af of deze technologie ook toepasbaar is op uw soort lenzen. De kans is groot dat het antwoord ja is, hydraclear lenzen zijn er namelijk in veel verschillende soorten.

Zo zijn er hydraclear lenzen voor mensen die dag-, meerdaagse-, of maandlenzen dragen. Zelfs als u een bijzondere afwijking heeft, kunt u soms gebruik maken van contactlenzen met hydraclear technologie.

Er zijn bijvoorbeeld ook hydraclear lenzen op de markt die geschikt zijn voor mensen met astigmatisme. Er zijn zelfs multifocale hydraclear contactlenzen te vinden. De kans is dus groot dat ook u van deze nieuwe technologie kunt profiteren.

Hydraclear lenzen kopen

Wilt u hydraclear lenzen proberen? Kijk dan eens in de webshop van 123lens.nl. Hier vindt u een ruime selectie aan hydraclear lenzen van het merk ACUVUE. Er zijn daglenzen, meerdaagse lenzen en maandlenzen. U kunt hier zelfs terecht als u astigmatisme heeft of multifocale contactlenzen nodig heeft.

Verder vindt u in de webshop van 123lens.nl verschillende benodigheden voor lensdragers. Denk bijvoorbeeld aan lenzenvloeistof, oogdruppels en lenshouders. U kunt dus alles bestellen wat u nodig heeft vanuit het comfort van uw eigen huis.