Kleurlenzen: welke soorten zijn er?

Hebt u wel eens van kleurlenzen gehoord en wat ze voor u kunnen betekenen. Ook indien u geen lenzen ‘nodig’ heeft voor een verbetering van uw zicht, kunnen gekleurde lenzen interessant zijn.

In deze blog wordt uitleg gegeven over de kleurlens en de verschillende soorten kleurlenzen.

kleurlenzen

Wat zijn kleurlenzen?

Kleurlenzen zijn ‘gewone’ zachte lenzen met een kleur. Zowel kleurlenzen op sterkte als puur voor het veranderen van de oogkleur zijn mogelijk. Er zijn kleurlenzen in verschillende versies te verkrijgen, denk hierbij aan daglenzen of maandlenzen.

Oogkleur veranderen, het is mega eenvoudig!

Met een andere kleur lens is het mogelijk om uw ‘looks’ net even dat beetje te perfectioneren zodat het totale plaatje compleet is. Feitelijk kunt u uw ogen afstemmen op de garderobe van het moment.

Er zijn vele nuances mogelijk: een paar tintjes veranderen aan uw eigen oogkleur, een totaal andere oogkleur of wellicht zelfs kattenogen om te shockeren tijdens een halloweenparty of met Carnaval. Van kleine nuance tot extreem.

Kleurlenzen zijn voor veel mensen een oplossing om een van nature niet zo uitspringende oogkleur te veranderen in een ‘eye-catcher’ die veel meer de aandacht trekt, of juist om minder de aandacht te trekken.

Feitelijk kunnen kleurlenzen heel goed bijdragen aan een (tijdelijke) vermomming wanneer u om persoonlijke of zakelijke redenen niet herkend wilt worden. Kleurlenzen worden dan ook veelvuldig door acteurs gebruikt in films, omdat het beter bij hun te spelen karakter past.

Met de kleurlenzen van FreshLook ONE-DAY kunt u een nuance aanbrengen op uw eigen oogkleur. Deze daglenzen zijn verkrijgbaar in een viertal tinten en geven zoals hierboven in een voorbeeld toonbaar een nuance op het in dit geval van nature bruine oog.

ciba-vision-freshlook-one-day-samples-transparant-477x99

Kleurlenzen zijn zachte lenzen

Er zijn verschillende soorten lenzen, de kleurlenzen zijn echter altijd zachte lenzen. Je hebt daarbij weer varianten in dag, week en maandlenzen. Indien uw ogen niet geschikt zijn voor het dragen van zachte lenzen, dan raden we u af om kleurlenzen te gaan gebruiken.

Kleurlenzen voor dagelijks gebruik of incidenteel?

Daglenzen zijn ideaal om mee te nemen op vakanties. Mocht u op zoek zijn naar lenzen met een kleur om af en toe te gebruiken voor tijdens specifieke gelegenheden dan kunnen gekleurde daglenzen een goede optie zijn.

Overweegt u dagelijks kleurlenzen te dragen om uw oogkleur permanent te wijzigen, dan kunnen ook de weeklenzen of maandlenzen een goede overweging zijn. Lenzen met uw eigen sterkte is geen probleem. Indien uw ogen geschikt zijn voor het dragen van zachte lenzen is het (standaard) gebruiken van lenzen voorzien van een kleur heel goed mogelijk.

De mogelijkheden met kleurlenzen

Een kleurnuance toevoegen aan uw ogen.
Uw ogen laten stralen zonder kleurverandering: het kan!

Ook al bevatten de lenzen van ACUVUE® DEFINE™ geen kleur ze vallen officieel onder de kleurlenzen omdat ze de ‘looks’ van uw ogen veranderen

Acuvue-Define-Natural-Sparkle
Acuvue-Define-Natural-Shimmer

Deze daglenzen versterken de natuurlijke kleur die uw iris heeft en geven daardoor een stralend accent mee waardoor de schoonheid van uw ogen wordt benadrukt. De blik neemt toe in intensiteit en zal daardoor zal uw blik opvallender zijn en stralen.

U voegt op deze wijze een natuurlijke sparkle of shimmer toe aan uw oogopslag.

Overige mogelijkheden

Naast een kleurnuance of een sparkle of shimmer is het ook mogelijk om uw oogkleur drastisch te wijzigen. Bekijkt u gerust vrijblijvend ons aanbod aan kleurlenzen.

Indien er nog zaken onduidelijk zijn, neem gerust contact met ons op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *