(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Gevoelige ogen kunnen tot veel irritatie leiden. Uw ogen kunnen gaan jeuken, ze kunnen zeer gaan doen, of uw zicht kan erdoor verslechteren. Sensitieve ogen zorgen in ieder geval voor een minder prettige ervaring, zeker als u lenzen draagt.

In sommige gevallen kunnen contactlenzen irritant zijn voor gevoelige ogen, maar er zijn ook lenzen op de markt die speciaal ontworpen zijn voor mensen met gevoelige ogen. In deze blog bespreken we kort de oorzaak van gevoelige ogen en geven we aan welke lenzen geschikt zijn voor mensen met sensitieve ogen.

Wat zorgt voor irritatie van gevoelige ogen?

Een bekend kenmerk van gevoelige ogen, is dat deze snel kunnen gaan irriteren. Er kunnen verschillende oorzaken worden aangewezen voor deze irritatie. Uw ogen irriteren bijvoorbeeld omdat u last heeft van allergieën, of omdat er vuil onder uw lenzen terecht is gekomen. Ook het te lang dragen van contactlenzen en het dragen van de verkeerde soort lenzen kunnen leiden tot irritatie van de ogen.

Veruit de meest voorkomende oorzaak is echter droogte. Droogte kan op zijn beurt weer verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld droog weer, rook of airconditioning. Zorg daarom dat u uw ogen gehydrateerd houdt door genoeg water te drinken, regelmatig met uw ogen te knipperen en eventueel oogdruppels toe te dienen.    

Silicone hydrogel contactlenzen voor gevoelige ogen

Als u last heeft van gevoelige ogen, maar toch lenzen wilt dragen, zijn er gelukkig opties. Sommige lenzen zijn ontworpen om uw ogen vochtig te houden, wat irritatie tegen gaat. De meest voorkomende soort contactlenzen voor gevoelige ogen zijn silicone hydrogel lenzen. Dit zijn bijzonder poreuze contactlenzen die vocht goed vasthouden en erg glad zijn, wat het draagcomfort verhoogt. Daarnaast laten silicone hydrogel lenzen extra zuurstof door, dit is goed voor de gezondheid van uw ogen.

Hydraclear technologie

De silicone hydrogel lenzen van het merk ACUVUE zijn voorzien van hydraclear technologie. De belangrijkste voordelen van deze technologie zijn dat ze traanvocht extra goed vast houden en beter ademen. Hierdoor leveren deze lenzen net een stukje meer comfort dan de normale silicone hydrogel lenzen.  

DAILIES TOTAL1

De poreusheid van silicone hydrogel contactlenzen is een van hun grootste voordelen, dit kan echter ook een klein nadeel opleveren. De poreuze lenzen hebben namelijk veel microscopische ‘gaatjes’ in zich die zorgen voor een goede zuurstoftoevoer. Deze gaatjes kunnen echter als een spons het vocht uit uw ogen trekken, waardoor ze in eerste instantie niet comfortabel kunnen zitten.

alcon-dailies-total-1-30-delefilcon-a-1200x630

In de webshop van 123lens.nl vindt u gelukkig de DAILIES TOTAL1, dit zijn bij uitstek de beste contactlenzen voor gevoelige ogen. Deze lenzen laten namelijk wel genoeg zuurstof van buitenaf naar binnen, maar onttrekken aan de binnenkant geen vocht van het oog. Hoewel silicone hydrogel lenzen uw ogen veel irritatie kunnen besparen, ervaart u dus het meeste comfort met de DAILIES TOTAL1 contactlenzen. Deze lenzen zijn er in een reguliere en multifocale variant.

De beste draagduur bij gevoelige ogen

Aangezien het te lang dragen van lenzen kan leiden tot irritatie, is het zeker bij gevoelige ogen belangrijk om de juiste draagduur te kiezen. In principe heeft de draagduur geen invloed op hoe comfortabel de lenzen zitten. Daglenzen kunnen echter extra comfort bieden aangezien stof en vuil hierbij niet de kans krijgt om zich op te bouwen. Daarnaast draagt u daglenzen nooit te lang, aangezien u ze aan het einde van de dag weggooit. De DAILIES TOTAL1 lenzen zijn bovendien alleen als daglenzen verkrijgbaar.

Silicone Hydrogel lenzen kopen op 123lens.nl

Als u last heeft van gevoelige ogen kunt u bij ons terecht voor de geschikte contactlenzen. U vindt hier een ruim aanbod aan silicone hydrogel lenzen en ook de speciale lenzen van ACUVUE en DAILIES zijn bij ons verkrijgbaar. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.