Bekende Nederlanders en contactlenzen

Volgens het laatste onderzoek van het CBS dragen ruim 6 op de 10 mensen lenzen of een bril. Volgens hetzelfde onderzoek draagt 1 op de 9 mensen contactlenzen. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer bekende Nederlanders ook lenzen dragen. Ben jij benieuwd welke BN’ers lenzen dragen? Lees dan vooral verder, want wij zetten er enkelen voor je op een rij.

Welke bekende Nederlanders dragen lenzen?

Waarom dragen steeds meer BN’ers lenzen?

Goed zicht is voor het werk van BN’ers zeer belangrijk. Neem bijvoorbeeld het beroep van presentator. Voor dit beroep wordt vaak gebruik gemaakt van een autocue. Dit is een monitor die buiten beeld staat, waarop de tekst die de presentator moet vertellen staat geschreven. Wanneer de presentator de autocue niet goed kan lezen, zou hij of zij de tekst niet aan het publiek kunnen vertellen. Ook veel acteurs en actrices kiezen ervoor om contactlenzen te dragen. Het dragen van een bril past namelijk niet altijd bij de rol die ze spelen. Daarnaast kan een bril ook voor vervelende spiegeleffecten in de videocamera zorgen. Met lenzen hebben ze dat probleem niet en kunnen ze elke rol spelen!

Welke bekende Nederlanders dragen contactlenzen?

In de wereld van de showbusiness worden door veel mensen lenzen gedragen, maar meestal weet het publiek hier niets vanaf. Als een acteur of zanger een bril draagt kun je dat meteen zien, maar lenzen zijn vaak onzichtbaar. Hoeveel BN’ers die contactlenzen dragen ken jij? We durven te wedden dat het er veel meer zijn dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Lenzen dragen op toneel

Jamai Loman

De eerste op ons lijstje is een bekende Nederlander die lange tijd bekend stond door het dragen van een bril. Jamai Loman won het eerste seizoen van Idols in 2004, en was destijds te herkennen aan zijn opvallende brillen. Inmiddels is Jamai naast zanger ook musicalster en presentator. Zijn brillen heeft hij verruild voor een paar contactlenzen toen hij musicalrollen kreeg waarvoor het simpelweg niet handig was om een bril te dragen. Door de vele voordelen van het dragen van contactlenzen is hij ze toen blijven dragen, maar heel af en toe ruilt hij ze nog in voor een stoere bril.

Simon Keizer

Van 2006 tot 2023 maakte Simon Keizer deel uit van Nederlands meest geliefde zangduo: Nick & Simon. Zo af en toe wordt Simon Keizer gespot met een bril, maar meestal draagt hij een paar contactlenzen. Het dragen van contactlenzen op het podium is voor BN’ers namelijk meestal een meer comfortabele keuze. Op het podium heb je namelijk te maken met grote theaterlampen, die behoorlijk warm kunnen worden. Een bril zou door het zweet van je neus af kunnen glijden, en dat wil je natuurlijk liever niet. Het dragen van contactlenzen kan deze problemen voorkomen, zodat de zanger zich volledig op zijn publiek kan focussen.

Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand is een populaire presentatrice die op televisie altijd haar contactlenzen draagt. In een interview met het AD heeft ze ooit gezegd dat ze zonder haar contactlenzen in, niet eens haar bril kan vinden. We kunnen dus concluderen dat ze de lenzen écht nodig heeft om goed te kunnen zien. Voor haar baan als talkshow-host bij Khalid en Sophie moet ze iedere werkdag haar teksten van de autocue moet kunnen oplezen. Haar lenzen zijn voor Sophie dus écht onmisbaar.

TIP: Wist je dat je je contactlenzen heel goed kunt afwisselen met het dragen van een bril? Door te kiezen voor daglenzen kun je iedere dag opnieuw kiezen of je lenzen of een bril wilt dragen.
Toneelspelen met lenzen in, veel bekende Nederlanders doen het!

Carice van Houten

Eén van de populairste actrices van dit moment is Carice van Houten. Zo af en toe wordt ze gespot met een stoere bril op haar neus, maar over het algemeen draagt ze toch vooral haar contactlenzen. Carice is een veelzijdig actrice die populair is geworden door Nederlandse films als Alles is Familie en internationale successen als Game Of Thrones. Ze draagt lenzen omdat het dragen van een bril niet bij al haar rollen past. Ook wanneer ze verschijnt bij talkshows of interviews geeft aan magazines of kranten, draagt Carice vrijwel altijd haar lenzen. Dit komt waarschijnlijk doordat het dragen van een bril de oogmake-up voor een groot deel zal verhullen. Contactlenzen en make-up gaan daarentegen juist heel goed samen.

Simone Kleinsma

Nederlands populairste musicalactrice is natuurlijk Simone Kleinsma. Ze is bekend van grote musicals zoals Mamma Mia, en heeft daarnaast ook jarenlang de hoofdrol gespeeld in de familieserie Kees en Co. Deze actrice draagt al heel wat jaren lenzen, zowel op als naast het toneel. Toen ze in 1990 een rol vertolkte in de musical Les Miserables, heeft Paul de Leeuw tijdens een heftige scène zelfs een keer een lens uit haar oog geslagen. Het is een grappige anekdote die ze allebei regelmatig in interviews vertellen.

TIP: Als je lens uit je oog valt en je hem nog terug kunt vinden, is het belangrijk om de lens altijd eerst schoon te maken met lenzenvloeistof voordat je hem terug in je oog stopt.

Gerard Joling

Gerard Joling is één van de vele bekende Nederlanders die het dragen van contactlenzen afwisselt met het dragen van een bril. In talkshows draagt Gerard regelmatig een stoere bril, maar op het podium met bijvoorbeeld De Toppers draagt hij eigenlijk altijd zijn lenzen.

Paul de Leeuw

Net als Gerard Joling, wisselt Paul de Leeuw graag af tussen het dragen van lenzen en een bril. In zijn televisieprogramma’s is het altijd maar afwachten of Paul met of zonder bril verschijnt, maar op het toneel kiest hij er echter meestal voor om zijn contactlenzen te dragen. Zo heeft Paul vele jaren geleden hoofdrollen gespeeld in de musicals Les Miserables en Foxtrot, waarvoor hij uitsluitend contactlenzen heeft gedragen.

Stonden er op ons lijstje nog BN’ers waarvan je niet had verwacht dat ze lenzen droegen? Zo zie je maar weer, het dragen van lenzen is universeel en vooral ontzettend praktisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *