Online lenzen bestellen: 5 zaken om rekening mee te houden!

Heeft u voor het eerst lenzen nodig, of bent u toe aan nieuwe lenzen? Probeer dan eens het gemak van online lenzen bestellen. U hoeft de deur niet uit en u heeft keuze uit veel verschillende soorten lenzen. Niet alle contactlenzen zijn echter voor iedereen geschikt.

Online lenzen bestellen: 5 zaken om rekening mee te houden!

In deze blog lichten we daarom 5 zaken toe waar u rekening mee moet houden als u online lenzen wilt aanschaffen.

1. Raadpleeg een contactlensspecialist

In sommige van de volgende zaken kunt u zelf de keuze maken. Er zijn echter ook een hoop zaken die u met een specialist moet bespreken. 123 Lens raadt dan ook met klem aan altijd de aanmeting en lenscontrole bij een specialist te laten plaatsvinden.

Weet u niet waar u hiervoor terecht kunt? Lees dan onze blog over oogmetingen.

Zodra u weet wat voor uw persoonlijke situatie van toepassing is, kunnen wij u verder helpen. Contactlensspecialisten zijn immers experts op het gebied van oogzorg en kennen uw ogen misschien wel beter dan uzelf.

2. Wilt u daglenzen of meerdaagse lenzen?

Voordat u online contactlenzen aanschaft, is het van belang om na te denken wat voor soort lenzen u wilt en welke het beste bij uw situatie passen. Daglenzen zijn relatief duur, aangezien u elke dag een nieuw paar in moet doen. Hierdoor bespaart u echter wel op lenzenvloeistof.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen uit lenzen die u vaker dan één dag in kunt doen. De meest voorkomende meerdaagse lenzen zijn week– en maandlenzen. Aan het einde van de maand voelt u deze variant het minste in uw portemonnee.

Een derde optie is om overdag helemaal geen lenzen in te hebben en enkel nachtlenzen te dragen. Zoals de naam al zegt draagt u deze lenzen als u aan het slapen bent. ‘s Nachts vormen de lenzen uw ogen zodat u overdag geen lenzen meer nodig hebt. Een nadeel van nachtlenzen is dat het wel even wennen is.

vrouw ligt te slapen met nachtlenzen in

3. Wilt u harde of zachte contactlenzen?

Net als de keuze tussen dag- of meerdaagse lenzen hangt de keus tussen harde of zachte lenzen af van uw persoonlijke voorkeur en situatie. Uiteraard hebben beide opties voor- en nadelen, maar de meest mensen geven de voorkeur aan de zachte variant. Dit komt voornamelijk omdat deze comfortabeler zitten. Daarnaast wennen de meeste mensen ook sneller aan zachte lenzen en veroorzaken ze, ten gevolge van hun relatief zachte materiaal, minder irritatie.

Harde (vormstabiele) lenzen zijn echter goedkoper, waardoor ze interessant zijn voor mensen die niet te veel geld willen of kunnen besteden aan oogzorg. Daarnaast bieden harde lenzen uw ogen betere bescherming en worden ze op maat gemaakt. Ten slotte bieden harde lenzen doorgaans een beter gezichtsvermogen.

Harde lenzen zijn doorgaans ook aan te bevelen als u snel last heeft van geïrriteerde ogen. Uiteindelijk is uw keuze afhankelijk van wat u het fijnste vind zitten. Zachte lenzen kunt u vaak ook als proeflenzen aanschaffen, zo kunt u proberen of zachte lenzen iets voor u zijn.

TIP: Als u nachtlenzen draagt, hoeft u overdag geen contactlenzen in.
Multifocale-lenzen-tijdens-autorijden

4. Heeft u speciale lenzen nodig?

Als uw opticien of optometrist aangeeft dat u speciale lenzen nodig heeft, is dit ook iets waar u op moet letten als u online lenzen gaat bestellen. Van de meest voorkomende speciale lenzen leggen we hieronder uit voor wie ze zijn.

Silicone hydrogel lenzen

Silicone hydrogel lenzen zijn zachte contactlenzen die bedoeld zijn voor mensen die vaak last hebben van droge of geïrriteerde ogen. Door de speciale stof die toegevoegd is aan deze lenzen, laten ze meer zuurstof door dan reguliere lenzen. Daarnaast houden silicone hydrogel lenzen ook nog eens het natuurlijke traanvocht extra goed vast. Dit resulteert in minder geïrriteerde ogen.

Multifocale lenzen

Als u van dichtbij en veraf steeds minder scherp gaat zien kunt u overwegen om multifocale lenzen te dragen. Deze zorgen dat u op elke afstand goed zicht hebt. Dat is vooral handig in situaties waar een leesbril geen oplossing biedt, zoals in de auto.

TIP: Multifocale lenzen kunnen een oplossing bieden tijdens het autorijden

5. Lenzenvloeistof

Iets wat u zomaar over het hoofd zou kunnen zien is de lenzenvloeistof. Als u wel lenzen bestelt, maar geen lenzenvloeistof, kunt u voor lastige situaties komen te staan.

Het handige van lenzen online kopen is dat u allerlei producten met elkaar kunt vergelijken en tegelijk kunt aanschaffen en laten bezorgen. Dat geldt uiteraard ook voor lenzenvloeistof, vergeet deze dus niet.

Wilt u online lenzen bestellen?

Nu u weet welke lenzen u nodig heeft en u goed geïnformeerd bent, is het tijd om online uw lenzen te bestellen. In onze webshop vindt u een breed aanbod aan contactlenzen. Kijk gerust eens rond en geniet van het gemak en comfort van online lenzen bestellen.

Als u verdere vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u dan graag verder met het kiezen van de juiste contactlenzen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *