(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

Wat indien u erachter komt dat de lenzenvloeistof op is of u uw lenzenvloeistof vergeet mee te nemen en (onverwacht) ergens blijft slapen? Het gebeurt meer mensen dan u wellicht vermoedt.

In dit artikel bespreken we de volgende vragen: Wat te doen indien u geen lenzenvloeistof tot uw beschikking hebt? Kunt u zelf lenzenvloeistof maken? Wat kunt u als alternatief gebruiken op het moment dat er geen lenzenvloeistof voorhanden is?

 

Geen lenzenvloeistof, wat nu?

Niets zo menselijk als soms iets vergeten. Ook het vergeten te zorgen voor een nieuwe flacon lenzenvloeistof kan voorkomen. Enkel wat doet u dan? U dient immers uw contactlenzen uit te doen en te reinigen?

Allereerst: bestel zodra mogelijk nieuwe lenzenvloeistof.

De hierna genoemde oplossingen vervangen geen van allen op de juiste manier de daarvoor ontwikkelde lenzenvloeistoffen. Ze dienen zo tijdelijk mogelijk te worden toegepast.

Bestel je lenzenvloeistof online

U kunt uiteraard uw lenzenvloeistof kopen in drogisterijen en lenzenspeciaalzaken. Tegenwoordig is het online bestellen van producten een goed alternatief en daarbij (vaak) zelfs een goedkoper alternatief. Dit doordat de online shops geen kosten hoeven door te berekenen voor het onderhouden van het pand en ook de personele kosten zijn van andere aard.

Indien u benieuwd bent wat 123lens voor u kan betekenen: ons aanbod aan contactlenzenvloeistoffen is zeer divers. Voor elk type contactlenzen en de specifieke wensen van de drager is een match vindbaar. In het artikel: ‘ Soorten contactlenzenvloeistof: welke soorten zijn er? ‘, wordt hier nader op ingegaan.

Mocht u hier nog aanvullende vragen over hebben, neem gerust contact met ons op.

Zelf lenzenvloeistof maken: niet doen!

Wij raden u sterk af verder onderzoek online te verrichten naar hoe zelf lenzenvloeistof te maken. Het is niet een product wat ‘zomaar’ kan worden (na)gemaakt en echt specialistische kennis vereist met de juiste apparatuur voorhanden om dit te vervaardigen. De kans dat u uw ogen schade berokkent is aanwezig. Wat u wel kunt doen indien u zonder lenzenvloeistof zit?

Wat te doen zonder lenzenvloeistof?

  1. Probeer alsnog aan lenzenvloeistof te komen. Benader buren, kennissen die lenzen dragen en vraag na wat voor soort lenzenvloeistof zij gebruiken en check of dit overeenkomt met uw eigen soort lenzenvloeistof. Let er hierbij op dat niet alle soorten contactlenzen dezelfde soort lenzenvloeistof goed verdragen.
  1. Er zijn tegenwoordig winkels met ruimere openingstijden. Indien het nog mogelijk is, ga dan alsnog lenzenvloeistof halen of bestel deze meteen online, zodat u de volgende dag weer in het bezit bent van lenzenvloeistof.
  1. Gebruik beslist geen spuug als alternatief, daar dit vol zit met bacteriën.
  1. Gebruik geen kraanwater. Er zitten allerlei micro-organismen en mineralen in kraanwater die de lens zelf en het oog erg kunnen beschadigen. Uiteraard wordt ons kraanwater zo gefilterd dat we het veilig kunnen drinken, maar daarmee is het nog niet ‘schoon’ genoeg en niet ontdaan van micro-organismen om ook te dienen als vervanging van lenzenvloeistof. Bovendien worden er ook elementen aan kraanwater toegevoegd.
  1. Gedestilleerd water is wel vrij van mineralen en micro-organismen en kan voorkomen dat de lenzen uitdrogen. Het reinigt de lenzen echter niet. Het is dus een manier om de lenzen in te ‘bewaren’ en daarna zodra mogelijk te reinigen met lenzenvloeistof. Gebruik dit nimmer meer dan één nacht.
  1. Ook het gebruik van zout in (kraan)water raden we af. Dit omdat veel zout jodium bevat wat erg slecht is voor uw contactlenzen.
  1. Het is altijd beter om uw lenzen uit te doen en niet te reinigen, dan deze gedurende de nacht in te houden. De kans op oogirritatie neemt toe naarmate de lenzen langer worden gedragen en dit kan leiden tot ernstige oogaandoeningen.

Meer informatie:

De oplossing indien zonder lenzenvloeistof

Helaas bestaat deze oplossing niet. Indien het echt niet anders kan, dan is het altijd beter de lenzen uit te doen dan deze door te dragen en tijdelijk te bewaren in gedestilleerd water tot u deze weer kunt reinigen. Doe de contactlenzen niet opnieuw in, zonder dat u deze eerst hebt gereinigd. Gebruik zolang een bril indien voorhanden en reinig de contactlenzen zodra mogelijk met nieuwe lenzenvloeistof.

Mocht u nog gerelateerde vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

Fotocredits: https://nl.freeimages.com/photographer/thesaint-30769/