(0182) 58 66 01 info@123lens.nl
Selecteer een pagina

De voornaamste reden dat u lenzen draagt, is uiteraard om scherp te zien. Het kan echter voorkomen dat u, ondanks uw contactlenzen, last heeft van een wazig zicht. Maar wat kan daar de oorzaak van zijn?

In deze blog vertellen we u meer over de verschillende factoren die kunnen bijdragen aan een wazig zicht terwijl u contactlenzen draagt. Daarnaast leggen we ook uit hoe u de problemen kunt oplossen of voorkomen.

De oorzaken van wazig zicht met contactlenzen

Als het gaat om wazig of onscherp zicht, is er niet één oorzaak die altijd de boosdoener is. Er zijn namelijk verschillende factoren die een wazig zicht kunnen veroorzaken als u uw lenzen in heeft. De meest voorkomende oorzaken zetten we hieronder verder uiteen.

Gewijzigde sterkte

De meest voor de hand liggende oorzaak van een onscherp zicht, is dat uw lenzen niet de juiste sterkte hebben. Naarmate de jaren vorderen, kan het voorkomen dat uw ogen zich aanpassen waardoor u een andere sterkte nodig heeft. Aangezien dit geleidelijk gebeurt, heeft u dit meestal niet direct in de gaten. Op den duur kunt u er echter toch last van krijgen. Dan is het tijd om naar uw opticien* te gaan voor een nieuwe oogmeting.

wazig zicht lenzenUw sterkte verandert geleidelijk, tijdens het autorijden merkt u een wazig zicht snel op.

Verslechtert het zicht van de één op de andere dag? Dan zou dit veroorzaakt kunnen worden door een oogaandoening of een infectie. Neem in dit geval snel contact op met uw huisarts of oogdokter voor verder onderzoek.

* 123 Lens adviseert om minimaal éénmaal per jaar de ogen te laten controleren bij een specialist

Vuil op de lens

Er zijn gelukkig ook oorzaken van wazig zicht die gemakkelijker op te lossen zijn. Zo kan het voorkomen dat uw lenzen simpelweg vies zijn. Uw ogen zijn continu bezig zichzelf te reinigen, toch kan er wat vuil ophopen tussen uw oog en de contactlens. Maak daarom altijd eerst uw lenzen schoon als u merkt dat u minder scherp kunt zien.

Gelukkig zijn vuile lenzen voor een groot gedeelte te voorkomen. Maak uw lenzen altijd schoon zodra u ze uit doet en bewaar ze in (verse) lenzenvloeistof. Denk er ook aan dat u uw handen wast als u de lenzen in of uit doet. Hiermee voorkomt u dat vuil van uw vingers op de lenzen terecht komt en vervolgens weer in het oog terecht komt.

wazig zicht lenzenZiet u met een bril op wel scherp? Dan is vuil op de lenzen waarschijnlijk de oorzaak.

Droge lenzen of ogen

Naast vuile lenzen, kunnen droge contactlenzen ook voor een wazig zicht zorgen. Is dit vermoedelijk de oorzaak? Dan is het verstandig om wat vaker te proberen te knipperen. Mocht dit niet helpen dan kunt u altijd nog gebruik maken van oogdruppels. Let er in dat geval wel op dat u oogdruppels gebruikt die geschikt zijn voor uw lenzen.

Contactlenzen te lang in

Vuile en droge lenzen kunnen het gevolg zijn van contactlenzen die te lang in gebruik zijn. Hoe langer u de lenzen draagt, hoe meer vuil zich kan ophopen en hoe meer de lenzen kunnen uitdrogen. Draag uw contactlenzen daarom niet langer dan de geadviseerde tijd.

Dag-, week-, en maandlenzen zijn nou eenmaal niet gemaakt om erg lang gedragen te worden. Heeft u de lenzen toch te lang in? Wissel deze dan zo snel mogelijk in met een nieuwe set.

Koop de juiste lenzen en benodigdheden

Een goede verzorging van uw lenzen en ogen begint bij de juiste contactlenzen en benodigdheden. Let dus altijd goed op welke producten u koopt, de verkeerde producten kunnen immers een negatief effect op uw ogen en uw zicht hebben.

In de webshop van 123lens.nl vindt u verschillende soorten dag-, week- en maandlenzen. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor al uw benodigdheden, zoals lenzenvloeistof en oogdruppels. Zorg dat u de juiste spullen in huis heeft en voorkom een wazig zicht door contactlenzen.