Mijn (nieuwe) lenzen doen pijn. Hoe los ik dit op?

Heeft u onlangs nieuwe lenzen aangeschaft en doen deze pijn aan uw ogen? Of u nu voor het eerst contactlenzen draagt, net bent overgestapt op andere lenzen, of al jaren dezelfde soort lenzen draagt: irritatie kan altijd voorkomen. Deze pijn bij lenzen kan enorm vervelend zijn, maar is gelukkig in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen.

nieuwe-lenzen-doen-pijn

In deze blog geven we u enkele tips voor het voorkomen en verhelpen van zere ogen als gevolg van het dragen van (nieuwe) contactlenzen.

Waarom doen mijn lenzen pijn?

Heeft u last van droge, geïrriteerde ogen? Ziet u minder scherp, liggen uw contactlenzen minder comfortabel op uw ogen, of zien uw ogen er rood uit? Dan bestaat de kans dat uw lenzen uw ogen discomfort bezorgen. Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot pijn bij het dragen van lenzen.

Ten eerste kunnen uw lenzen niet goed passen. Dit kan komen doordat u de verkeerde lenzen heeft aangeschaft, of omdat uw contactlensspecialist een fout heeft gemaakt bij de oogmeting. Hoe dan ook, lenzen die niet passen kunnen pijn veroorzaken.

Daarnaast kunt u ook te droge ogen hebben, last hebben van allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts), of kunnen uw lenzen vuil zijn.

Ten slotte zou de pijn ook veroorzaakt kunnen worden door een andere minder voor de hand liggende aandoening

lenzen-doen-pijn-door-allergie

Allergieën zoals hooikoorts kunnen in combinatie met lenzen ook pijn veroorzaken

Hoe los ik dit op?

Er zijn dus meerdere redenen waarom uw contactlenzen pijn kunnen doen, maar hoe kunt u dit het beste oplossen? Er zijn enkele simpele tips die u kunt volgen waarmee u in de meeste gevallen de pijn kunt verhelpen.

Onderzoek de lenzen

Ervaart u last van uw contactlenzen? Doe deze dan direct uit. Als u de lenzen te lang in laat, kan dat leiden tot verdere irritatie of zelfs schade aan uw ogen. Als u uw lenzen uit heeft gedaan kunt u deze, eventueel met een vergrootglas, onderzoeken. Wellicht zit er stof, vuil, of een wimper op de lens. Of misschien is de lens wel beschadigd.

Lenzen-reinigen-met-water

Reinig de lenzen

Zorg er vervolgens voor dat u uw lenzen grondig reinigt. Dit doet u met behulp van lenzenvloeistof met reinigende eigenschappen. Zorg ervoor dat u uw handen goed wast en maak vervolgens de lens schoon door deze voorzichtig tussen duim en wijsvinger in te wrijven met de reinigingsvloeistof. Spoel de lens goed af met spoelmiddel en plaats de lens terug in het lenzendoosje. Probeer de contactlenzen later opnieuw in te doen

TIP: Reinig uw lenzen nooit met water, hier leven allerlei micro-organismen in
vrouw met oogmeetinstrument

Neem contact op met uw contactlensspecialist

Als uw lenzen na een schoonmaakbeurt nog steeds pijn doen, is het van belang dat u de lenzen direct weer uit uw ogen haalt en contact opneemt met uw contactlensspecialist.

Misschien heeft u andere lenzen nodig, of wordt de pijn veroorzaakt door een onderliggende aandoening. Maak in elk geval zo spoedig mogelijk een afspraak en doe de lenzen niet meer in.

Voorkom pijn, vervang uw contactlenzen tijdig

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Gelukkig zijn er enkele dingen die u kunt doen om pijn door uw lenzen in het vervolg te voorkomen. Zo is het altijd verstandig om de lenzen op tijd te vervangen. Vervang uw daglenzen dagelijks, uw maandlenzen maandelijks, enzovoort.

Daarnaast is het uitermate belangrijk dat u uw contactlenzen voor en na elke draagbeurt goed reinigt. Vuile lenzen zijn namelijk een veel voorkomende boosdoener als het om geïrriteerde ogen gaat.

Lenzen en toebehoren online kopen

Nu u weet hoe u pijn door uw lenzen kunt voorkomen en oplossen, kunt u uw lenzen hopelijk weer met plezier en comfort dragen.

Heeft u nieuwe contactlenzen, oogdruppels, of lenzenvloeistof nodig? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van online lenzen kopen. In onze webshop vindt u harde en zachte lenzen. Daarnaast bieden wij ook allerlei toebehoren zoals oogdruppels en lenshouders.

Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

Reacties

2 reacties
  • Christina schreef:

    Ik ervaar zelfs al jaren pijn naar zo.,n 2 uur dragen van lenzen krijg ik nek spier pijn en hoofdpijn enkel aan de linkse zijde door lenzen? En niemand kan precies vertellen wat er is?

    • Arja schreef:

      Hoi hier hetzelfde verhaal, wordt afgedaan als raar , mensen geloven het niet. Weet dus geen antwoord , zoek er ook naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *