Deze website behoefte het gebruik van javascript. U dient u javascript in te schakelen.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen daily wear, permanent wear en extended wear?

Daily wear contactlenzen zijn ontworpen om dagelijks te worden verwijderd om te worden schoongemaakt en moeten uit het oog worden gehaald voor je gaat slapen of een dutje doet.

Extended wear contactlenzen kunnen tot 7 dagen achtereen gedragen worden voordat ze moeten worden uitgenomen om te reinigen. Extended wear contactlenzen kunnen ook worden voorgeschreven als lenzen met een daily wear draagpatroon. Er zijn vele factoren die van invloed zijn, welke bepalen of iemand lenzen die geschikt zijn voor extended wear deze ook als zodanig te laten dragen. Niet altijd is dit het geval. Gezien het dragen van contactlenzen als extended wear aanzienlijk hoger risico geven op ooginfecties en ontstekingen moet altijd in samenspraak met een specialist worden bepaald of uw ogen hiervoor geschikt zijn. Tevens moet op regelmatige basis een controle plaatsvinden om te bepalen of de omstandigheden nog steeds geschikt zijn om de lenzen als extended wear te kunnen blijven dragen.

Permanent wear betekent hetzelfde als extended wear. Deze termen worden door elkaar gebruikt.

Lenzen die gemaakt zijn voor daily wear mogen nimmer worden gedragen als extended wear. Verkeerd gebruik van de contactlenzen kan tijdelijke of zelfs permanente schade aan de cornea (hoornvlies) veroorzaken. Deze schade kan tevens zorgen voor intolerantie voor het dragen van contactlenzen of zelfs leiden tot het noodzakelijk stoppen van het dragen van contactlenzen in het algemeen.


Heeft dit antwoord uw vraag beantwoord?


Meer uit deze categorie:

  1. Welke lenzen zijn voor mij geschikt?
  2. Ik krijg een foutmelding wat moet ik doen?
  3. Waarom is niet mogelijk om op sterkte te zoeken?
  4. Wat betekent BC / Dia?
  5. Wat doet een cilinder in een lens?
Ogenblik geduld aub, bezig met laden pagina