Deze website behoefte het gebruik van javascript. U dient u javascript in te schakelen.

123 Monosept

123 Monosept

123 Monosept waterstofperoxide lenzenvloeistof

123 Monosept is een waterstofperoxide lenzenvloeistof met neutralisatie disk voor alle typen lenzen

Met tevens een krachtige reiniging is 123 Monosept uitermate geschikt voor gevoelige ogen.
Voor het schoonmaken van zachte contactlenzen heeft u de juiste lenzenvloeistof nodig. Met 123 Monosept heeft u de beste oplossing!

123 Monosept heeft een nieuw ontwerp gekregen. Uiteraard is er aan de vloeistof niets veranderd. Alleen de fles heeft een nieuw jasje gekregen en past nu beter bij onze nieuwe frisse look. Ook wordt de fles nu in een doos geleverd ivm nieuwe regelgeving.

Oud design
Oud design 123 Monosept
Nieuw design
Nieuw design 123 Monosept
Lees meer
Ontvang 1,- korting als u betaalt met iDeal
16,35
13,13
per stuk
totaal 65,64
Voor 10:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Overige informatie

Levertijd

Indien voorradig vóór 10:00 besteld (werkdagen), dezelfde dag verzonden

Verpakkingseenheid

360ml + lenshouder met disk

Verzending

Gratis verzending vanaf € 59.00
Bezorging middels pakket post

Merk

123 Lens

Handleiding

Handleiding Bekijk de product handleiding

Werkzame stof

waterstofperoxide 3%

Conserveringsmiddel

Geen

Fabrikant

Bausch+Lomb

Product informatie

Drievoudige reiniging
Schone lenzen zijn belangrijk, ze vormen de sleutel tot het veilig en comfortabel dragen van contactlenzen. 123 Monosept reinigt op drie manieren:

Het desinfectiesysteem van 123 Monosept uitermate is op basis van 3% waterstofperoxide. In geconcentreerde vorm is het een sterke desinfectans en mag het niet direct in contact komen met uw oog. Daarom wordt 123 Monosept geleverd met een speciale lenshouder met DISK. Deze lenshouder bevat een platina schijfje dat de waterstofperoxide neutraliseert. De vloeistof die geschikt is om alle typen zachte contactlenzen mee te reinigen, desinfecteren en te bewaren.

 • 1: Reiniging en desinfectie.
  Waterstofperoxide dringt door tot diep in de lens en doodt kiemen en bacteriën voor een grondige desinfectie en diepe reiniging.
 • 2: Maakt vuil los.
  Een speciale surfactant verwijdert de aanslag op het lensoppervlak.
 • 3: Verbetert het verwijderen van proteïne.
  Wanneer u lenzen draagt, zetten zich eiwitten af op uw lenzen. Dit is normaal, maar deze moeten wel verwijderd worden. De bruisende werking van 123 Monosept verbetert het verwijderen van eiwitten, zodat u kunt blijven genieten van optimaal zicht.

Gebruiksaanwijzing 123 Monosept

 • Zorg ervoor dat voor gebruik de platina schijf is gemonteerd in de lenshouder, omdat dit essentieel is voor de neutralisatie van het peroxide. 123 Monosept oplossing moet altijd worden gebruikt in combinatie met de 123 Monsosept lenshouder met een platina disc.
 • Was eerst zorgvuldig uw handen, voordat u uw lenzen uit uw ogen of uit de lenshouder neemt.Droog uw handen met een schone handdoek.
 • Plaats uw linkerlens in het met 'L' gemarkeerde bolvormige korfje van de lenshouder. Sluit vervolgens het korfje. De rechterlens in het rechterkorfje plaatsen en vervolgens sluiten.
 • Spoel de lenzen grondig af in de korfjes met de 123 Monosept lenzenvloeistof gedurende 5 seconden.
 • Vul dan de 123 Monosept lenshouder met de 123 Monosept lenzenvloeistof tot aan de streep. Belangrijk: let goed op dat niet teveel of te weinig gebruikt wordt. Bij overvulling kan de lenzenvloeistof overschuimen; bij te weinig vloeistof bestaat de kans op onvolledige desinfectie. Gebruik altijd verse lenzenvloeistof bij iedere desinfectiecyclus.
 • Plaat vervolgens de dop op de lenshouder en draai deze vast. Niet te strak. De lenshouder niet schudden. Door het schudden kunnen resten waterstofperoxide zich hechten aan de binnenkant van de deksel. Bij het inzetten van de lenzen kunnen deze resten een sterk branderig of prikkend gevoel veroorzaken. In dit geval de ogen met veel en schoon water spoelen.
 • Laat de lenzen minstens 6 uur of de gehele nacht ondergedompeld staan om de oplossing te neutraliseren.
 • Neem uw lenzen uit de lenzenhouder. De lenzen kunnen nu ingezet en gedragen worden. Het is aan te bevelen voor het inzetten van de lenzen, de lenzen af te spoelen met saline.
 • Gooi de gebruikte vloeistof altijd direct weg. Vervolgens de lenshouder en de platina disc goed met saline afspoelen. Afspoelen van de disc is ook noodzakelijk om eventuele vuilresten te verwijderen, die indien nog aanwezig op de disc, de neutralisatie van de 123 Monosept lenzenvloeistof kunnen beïnvloeden. De lenshouder en disc laten drogen aan de lucht (niet dogen met een doek).

Bij elke fles 123 Monosept wordt een lenshouder met neutralisatie disk meegeleverd

Lenzenvloeistof moet bij uw ogen passen. Hierom adviseren wij om een opticien of optometrist te raadplegen alvorens nieuwe/andere lenzenvloeistoffen te gebruiken. Ook na enige tijd gebruik is het aan te raden de opticien of optometrist te bezoeken. Iedereen reageert anders op lenzenvloeistoffen en deze kunnen bij verkeerd gebruik of bij sommige allergieën irritaties of zelfs oogontstekingen veroorzaken.

Om uw vloeistof hygiënisch te gebruiken, adviseert 123 Lens om bij het aanbreken van een nieuwe fles lenzenvloeistof altijd een nieuwe lenshouder te gebruiken.

123 Lens adviseert om minimaal één keer per jaar uw contactlenzen en ogen te laten controleren door een specialist. Dat is noodzakelijk om het dragen van contactlenzen veilig en verantwoord te kunnen doen. Indien u tussentijds pijnlijke of branderige ogen heeft, adviseert 123 Lens u tevens om een tussentijdse/extra contactlens controle te laten doen.
Bij een contactlenscontrole wordt niet alleen gecontroleerd of de sterkte van uw contactlenzen nog juist is, maar tevens de gezondheid van uw ogen zelf gecontroleerd.

Terug naar boven

Beoordelingen 123 Monosept

5.0 van 5

Gebasseerd op 2 beoordelingen

5 Sterren 2
4 Sterren 0
3 Sterren 0
2 Sterren 0
1 Sterren 0
90% Aanbevolen

Gebasseerd op 11 aanbevelingen

Zou u dit product aanbevelen?

Plaats uw beoordeling