Deze website behoefte het gebruik van javascript. U dient u javascript in te schakelen.

Wetenswaardigheden lenzenvloeistof

Welke soorten lenzenvloeistof kennen we?

In de basis kennen we twee verschillende soorten lenzenvloeistof, namelijk de alles-in-één lenzenvloeistoffen en de waterstofperoxide lenzenvloeistoffen.
De alles-in-één lenzenvloeistoffen zijn het makkelijkst in gebruik. Alle handelingen, te weten reinigen, desinfecteren, spoelen en bewaren, worden tegelijk en met één product gedaan. Bij waterstof peroxide lenzenvloeistoffen is dit in twee of meer delen opgesplitst. uiteindelijk blijft er een pH-neutrale vloeistof over die u in het oog kunt brengen, zonder dat uw ogen hiervan gaan irriteren.

Wetenswaardigheden contactlenzen
Is de kwaliteit van een contactlensvloeistof belangrijk? De kwaliteit van een contactlensvloeistof voor het onderhoud van uw contactlenzen is heel belangrijk. Micro-organismen, make-up, vetten, eiwitten en stof kunnen gedurende de dag in het oog terecht komen en zich afzetten op het contactlensoppervlak. Daarom moet een contactlensvloeistof grondig desinfecteren, reinigen, bevochtigen en afzettingen kunnen verwijderen van het contactlensoppervlak, om zo het risico op infectie, irritatie en onstekingen te verlagen. Elk oog is anders en ook de contactlensmaterialen verschillen sterk onderling. Het is dus belangrijk dat uw contactlensvloeistof hierop afgestemd is. Volg het aanbevolen onderhoudsadvies van uw specialist goed op en kies samen met uw contactlensspecialist de contactlensvloeistof die bij u past. Verander ook uw contactlensvloeistof niet zonder voorafgaand advies aan uw contactlensspecialist te vragen. Wat kunt u zelf doen om het draagcomfort te verhogen en het risico op infecties te verlagen? Ga regelmatig op oogcontrole bij uw contactlensspecialist. De contactlensspecialist kan u precies vertellen of uw lenzen nog goed zijn en of de contactlensvloeistof die u gebruikt past bij uw contactlenzen en uw ogen. Welke type contactlensvloeistoffen zijn er? Er zijn twee typen contactlensvloeistoffen beschikbaar voor zachte contactlenzen. Alles-in-één vloeistoffen of peroxidevloeistoffen. Bij het gebruik van een alles-in-één vloeistof worden alle onderhoudsstappen uitgevoerd met één product: reinigen, desinfecteren, spoelen en bewaren. Let op! Niet alle producten hebben dezelfde desinfecterende werking. Vraag daarom altijd advies aan uw contactlensspecialist. Peroxidevloeistoffen zorgen voor een grondige desinfectie waarbij er na neutralisatie een oogvriendelijke oplossing achter blijft. Uw peroxidevloeistof is ideaal voor gevoelige ogen, omdat er geen bewaarmiddelen* in contact komen met het oog. Welk “onderhoudstype” bent u? Er zijn belangrijke verschillen, en ze vallen niet meteen op! Wij helpen u om het onderscheid te maken. En bevelen de contactlensvloeistof aan die voor u het meest geschikt is. Doe hier de test en ontdek welk “onderhoudstype” u bent! *Na neutralisatie OPTI-FREE, PureMoist , AOSEPT PLUS, Alcon, the Alcon logo and the CIBA VISION logo are trademarks of Novartis AG. CIBA VISION is now a part of Alcon, a division of Novartis AG. ©2013 Novartis- MR2013-924 09/2013