Deze website behoefte het gebruik van javascript. U dient u javascript in te schakelen.

Ever Clean Plus

Ever Clean Plus

Ever Clean Plus is conserveermiddelvrij

Neutralisatie in slechts 2 uur

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag.

Ever Clean Plus lenzenvloeistof is geschikt voor alle lenstypen, dus zowel hard als zacht, én je hoeft de contactlenzen niet zelf schoon te wrijven. Doe de lens in het bakje met de vloeistof en de bruistablet, en in slechts twee uur is je contactlens gereinigd, gedesinfecteerd, bevochtigd en geneutraliseerd. Vrij van conserveringsmiddelen.

Lees meer

Overige informatie

Levertijd

Indien voorradig vóór 10:00 besteld (werkdagen), dezelfde dag verzonden

Verzending

Gratis verzending vanaf € 59.00
Bezorging middels pakket post

Merk

Avizor

Fabrikant

Avizor

Product informatie

Ever Clean en Ever Clean plus met elkaar vergeleken

Ever Clean lenzenvloeistof is een systeem met een desinfectievloeistof in combinatie met een tablet die de vloeistof neutraliseert. Met de ‘Plus’ wordt een toevoeging bedoeld die gedaan is aan de tablet. De toevoeging bestaat uit het het stofje povidone – een effectieve en lang werkende bevochtiger – en dit stofje draagt bij aan de stabiliteit van de traanfilm. Hierdoor ervaar je als drager meer comfort. De toevoeging van het enzym lipase geeft een intensieve reiniging van lipiden (=vetten) die doorgaans achterblijven op het oppervlak van de contactlens.

De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciaal enzym voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van het waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.

Voor welke contactlenzen kan Ever Clean Plus gebruikt worden?:

  • Ortho-k lenzen
  • Alle typen vormstabiele lenzen
  • Alle typen zachte lenzen
  • Scleralenzen

Waarom is Ever Clean Plus zo'n goede lenzenvloeistof?:

  • Diepe reiniging van vetten
  • Extra bevochtiging
  • Effectief tegen acanthamoeba, schimmels en bacteriën
  • Conserveermiddelvrij
  • Neutralisatie in 2 uur
  • No-rub principe, dus minder kans om de lenzen te beschadigen

Ever Clean Plus is geschikt voor alle soorten contactlenzen, ook voor zachte lenzen en scleralenzen. Bij Ortho-k lenzen zoals DreamLite, is Ever Clean Plus de eerste keuze. Door dit type lenzen met een reverse curve geometry grondig te reinigen met Ever Clean Plus blijft de werking en het comfort van deze Ortho-k lenzen optimaal gedurende hun levensduur.

Korte neutralisatie:

Het neutralisatie proces duurt slechts 2 uur, waarna het peroxide is omgezet naar een zoutoplossing vrij van conserveringsmiddelen. De lichtgroene kleur geeft aan dat de lens is gedesinfecteerd en de vloeistof volledig is geneutraliseerd. De lens kan weer worden ingezet zonder dat extra afspoelen nodig is.

Reiniging van schimmels en bacteriën

Ever Clean Plus is zeer effectief in het grondig verwijderen van lipiden en proteïnen van het lensoppervlak. Daarnaast is Ever Clean Plus ook effectief tegen schimmels, bacteriën en acanthamoeba. De reinigende werking gebeurt op basis van enzymen terwijl tegelijkertijd desinfectie plaatsvindt door het peroxide. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak van de lens schoon wordt voordat proteïnen kunnen denatureren, waardoor de lens ook bij langdurig gebruik niet vervuilt. Tevens zorgt de toevoeging van het extra bevochtigingscomponent povidone voor verbeterde bevochtiging en draagcomfort. <

Lenzenvloeistof moet bij uw ogen passen. Hierom adviseren wij om een opticien of optometrist te raadplegen alvorens nieuwe/andere lenzenvloeistoffen te gebruiken. Ook na enige tijd gebruik is het aan te raden de opticien of optometrist te bezoeken. Iedereen reageert anders op lenzenvloeistoffen en deze kunnen bij verkeerd gebruik of bij sommige allergieën irritaties of zelfs oogontstekingen veroorzaken.

Om uw vloeistof hygiënisch te gebruiken, adviseert 123 Lens om bij het aanbreken van een nieuwe fles lenzenvloeistof altijd een nieuwe lenshouder te gebruiken.

123 Lens adviseert om minimaal één keer per jaar uw contactlenzen en ogen te laten controleren door een specialist. Dat is noodzakelijk om het dragen van contactlenzen veilig en verantwoord te kunnen doen. Indien u tussentijds pijnlijke of branderige ogen heeft, adviseert 123 Lens u tevens om een tussentijdse/extra contactlens controle te laten doen.
Bij een contactlenscontrole wordt niet alleen gecontroleerd of de sterkte van uw contactlenzen nog juist is, maar tevens de gezondheid van uw ogen zelf gecontroleerd.

Terug naar boven

Beoordelingen Ever Clean Plus

Er zijn op dit moment nog geen beoordelingen geplaatst.

Plaats uw beoordeling