Deze website behoefte het gebruik van javascript. U dient u javascript in te schakelen.

123 Monosept+

 
123 Monosept+

123 Monosept+ waterstofperoxide vloeistof voor contactlenzen

123 Monosept+ is een waterstofperoxide lenzenvloeistof met neutralisatie disk voor alle typen lenzen

 

123 Monosept+ => 123 Monosept

De fabricage van 123 Monosept+ is gestopt.
Om deze reden adviseren wij u om over te stappen naar 123 Monosept.

123 Monosept bestellen
Lees meer

Overige informatie

Verpakkingseenheid

360ml + lenshouder met disk

Verzending

Gratis verzending vanaf € 59.00
Bezorging middels pakket post

Merk

123 Lens

Handleiding

Handleiding Bekijk de product handleiding

Werkzame stof

waterstofperoxide 3%

Conserveringsmiddel

Geen

Fabrikant

123 Lens

Product informatie

123 Monosept+ is uitgerust met extra ingrediënten om de vloeistof te verbeteren.
Er is een toevoeging gedaan van Poloxamer 181 wat ervoor zorgt dat het vocht beter op de lens wordt vastgehouden en zo een betere hydratatie van zowel oog als contactlens verzorgt.
Verder is er Propyleen glycol bij de vloeistof gedaan voor de bevochtiging. Deze bevochtiger wordt ook gebruikt in kunsttranen en kan vermengt in de vloeistof tot bijna 3x zijn eigen gewicht aan vocht opnemen voor de hydratatie.
Tenslotte zorgt Carbamide voor een betere werking van de neutralisatiesteen en werkt de neutralisatie al in 4 uur in plaats van 6 uur.

Met tevens een krachtige reiniging is 123 Monosept uitermate geschikt voor gevoelige ogen.
Voor het schoonmaken van contactlenzen heeft u de juiste lenzenvloeistof nodig. Met 123 Monosept heeft u de beste oplossing!

Bij elke fles 123 Monosept wordt een lenshouder met neutralisatie disk meegeleverd

Drievoudige reiniging
Schone lenzen zijn belangrijk, ze vormen de sleutel tot het veilig en comfortabel dragen van contactlenzen. 123 Monosept reinigt op drie manieren:

  • 1: Reiniging en desinfectie.
    Waterstofperoxide dringt door tot diep in de lens en doodt kiemen en bacteriën voor een grondige desinfectie en diepe reiniging.
  • 2: Maakt vuil los.
    Een speciale surfactant verwijdert de aanslag op het lensoppervlak.
  • 3: Verbetert het verwijderen van proteïne.
    Wanneer u lenzen draagt, zetten zich eiwitten af op uw lenzen. Dit is normaal, maar deze moeten wel verwijderd worden. De bruisende werking van 123 Monosept+ verbetert het verwijderen van eiwitten, zodat u kunt blijven genieten van optimaal zicht.

Het desinfectiesysteem van 123 Monosept+ uitermate is op basis van 3% waterstofperoxide. In geconcentreerde vorm is het een sterke desinfectans en mag het niet direct in contact komen met uw oog. Daarom wordt 123 Monosept+ geleverd met een speciale lenshouder met DISK. Deze lenshouder bevat een platina schijfje dat de waterstofperoxide neutraliseert. De vloeistof die geschikt is om alle typen contactlenzen mee te reinigen, desinfecteren en te bewaren.

Bij elke fles 123 Monosept+ wordt een lenshouder met neutralisatie disk meegeleverd

Lenzenvloeistof moet bij uw ogen passen. Hierom adviseren wij om een opticien of optometrist te raadplegen alvorens nieuwe/andere lenzenvloeistoffen te gebruiken. Ook na enige tijd gebruik is het aan te raden de opticien of optometrist te bezoeken. Iedereen reageert anders op lenzenvloeistoffen en deze kunnen bij verkeerd gebruik of bij sommige allergieën irritaties of zelfs oogontstekingen veroorzaken.

Om uw vloeistof hygiënisch te gebruiken, adviseert 123 Lens om bij het aanbreken van een nieuwe fles lenzenvloeistof altijd een nieuwe lenshouder te gebruiken.

123 Lens adviseert om minimaal één keer per jaar uw contactlenzen en ogen te laten controleren door een specialist. Dat is noodzakelijk om het dragen van contactlenzen veilig en verantwoord te kunnen doen. Indien u tussentijds pijnlijke of branderige ogen heeft, adviseert 123 Lens u tevens om een tussentijdse/extra contactlens controle te laten doen.
Bij een contactlenscontrole wordt niet alleen gecontroleerd of de sterkte van uw contactlenzen nog juist is, maar tevens de gezondheid van uw ogen zelf gecontroleerd.

Terug naar boven